Verdachten bedreiging opgepakt


Verdachten bedreiging opgepakt

Laatste update:
09-04-2016 | 11:11

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Waalwijk - Twee meldingen over bedreiging aan een adres van een bewoner aan de Stijn Streuvelsstraat leidden op vrijdagavond 8 april 2016 rond 00.50 uur tot twee aanhoudingen.

Rond de klok van 22.20 uur kwam er een melding binnen bij de politie van een bedreiging. Het bleek om een telefonische bedreiging te gaan. Toen de politie langsging op het adres was alles rustig. Er werd aangifte opgenomen van bedreiging.
Na deze melding werd er rond 00.50 uur voor de tweede contact opgenomen met de politie dat er een tweede bedreiging aan hetzelfde adres was geweest. Dit keer zou de verdachte ter plaatse komen om de daad bij het woord te voegen.

Verdachten vluchten?

Toen de politie ter plaatse kwam, vertrok er meteen een auto met hoge snelheid. Aan de Burgemeester Smeelelaan werd de auto klemgereden. De twee inzittenden, een 20-jarige man uit Pinsenbeek en een 25-jarige man uit Hoeven werden aangehouden op verdenking van bedreiging. In de auto werd een
alarmpistool en een set messen aangetroffen. Deze zijn in beslaggenomen. De twee mannen worden ook verdacht van verboden wapenbezit. Ze zijn vastgezet voor verder verhoor.

Getuige?

De politie houdt nog een buurtonderzoek betreffende deze zaak. Maar heeft u op deze vrijdagavond/-nacht iets verdachts gezien, neem dan contact op met de politie. De politie is via 0900-8844 bereikbaar. U kunt tips ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 - 7000 of
via het Politie WhatsApp nummer 06 - 52 52 83 36.