Verdachten al in boeien voordat inbraak wordt ontdekt


Verdachten al in boeien voordat inbraak wordt ontdekt

Laatste update:
09-04-2016 | 11:00

Rotterdam - Agenten arresteerden vrijdagochtend twee mannen aangehouden na een auto-inbraak in een bedrijfsbus.

De auto's waarin de twee mannen reden waren gezien bij een auto-inbraak eerder deze week in Rotterdam. De kentekens van de wagens waren daarom ingevoerd in het ANPR systeem. Op het moment dat deze auto's geregistreerd worden door de camera's, die boven diverse wegen hangen, gaat er alarm af
bij de meldkamer van de politie. En dat gebeurde deze nacht rond 04:00. Beiden auto's reden de eenheid Rotterdam binnen en werden op de A20, bij een tankstation, onderschept door politieagenten om gecontroleerd te worden.

In beide auto's lagen gereedschappen. Na onderzoek (ze waren door de slimme daadwerkelijke eigenaar gemerkt) was duidelijk dat het gereedschap van een een bedrijf in Steenbergen betrof. De agenten vroegen collega's in Steenbergen een kijkje te gaan nemen bij het bedrijf om te zien of daar
wellicht ingebroken was. Dat bleek niet het geval, maar toch hadden agenten er geen goed gevoel bij. Na verder zoekwerk werd helder dat er wel was ingebroken in een bus van het bedrijf die geparkeerd stond in Tholen.

Beide bestuurders, mannen van 33 en 27 uit Den Haag werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze worden gehoord over deze inbraak, maar natuurlijk ook over die in Rotterdam eerder deze week.