RKC-fans opgepakt na gooien fakkel


RKC-fans opgepakt na gooien fakkel

Laatste update:
09-04-2016 | 16:38

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Breda - Tijdens de wedstrijd NAC-RKC is op vrijdagavond 8 april 2016 een vuurwerkfakkel vanuit het uitvak, met bezoekende supporters van RKC, in een onderliggend vak gegooid. In dat vak zaten ook kinderen. Vier RKC-supporters zijn aangehouden.

Het incident gebeurde tijdens de wedstrijd. Een vuurwerkfakkel met ijzeren omhulsel werd vanuit het uitvak in het onderliggende vak gegooid. Hierbij raakte gelukkig niemand gewond, maar vooral de aanwezige kinderen in dat vak waren erg geschrokken. Ze hebben de wedstrijd vanuit een ander vak
in het NAC-stadion verder kunnen volgen.

In beeld

Met behulp van videobeelden konden de daders worden opgepakt. Een van de verdachte, een 18-jarige jongen wordt beschuldigd van zware mishandeling en vernieling. Hij zou de fakkel daadwerkelijk hebben gegooid. De ander drie, twee 17-jarige en een 22-jarige jongen worden verdacht van vernieling.

Onderzoek loopt

Het onderzoek van de politie loopt nog. De vier jongens zijn in vrijheid gesteld, maar blijven verdachten in deze zaak. Ze worden op korte termijn ontboden om op het politiebureau een verklaring te komen afleggen.