Jazzdiva Dianne Reeves terug in Den Haag

PERSBERICHT

Den Haag, 15 december 2015

Jazzdiva Dianne Reeves terug in Den Haag

Veelvoudig Grammywinnares staat met exclusief theaterconcert in Zuiderstrandtheater

Op zaterdag 9 april aanstaande staat jazzzangeres Dianne Reeves met een exclusief concert in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. De veelvoudig Grammywinnares is een van de meest prominente jazzvocalisten ter wereld. Het concert is een samenwerking tussen Zuiderstrandtheater, ProJazz, Jazz070 en Paard van Troje.

Tijdens haar overweldigende optreden op North Sea Jazz Festival afgelopen juli laveerde Dianne Reeves ‘moeiteloos van swingende R&B naar kalme smoothjazz en van rauwe blues naar geïmproviseerde reggae (Radio 6)’. Dit was niet haar eerste kennismaking met het Nederlandse Jazz Festival; in 2003 en 2005 stond ze er ook op het podium, toen het festival nog in Den Haag plaatsvond. Nu is ze terug in Den Haag voor een theaterconcert in het Zuiderstrandtheater met haar bandleden Peter Martin (piano), Romero Lubambo (gitaar), Reginald Veal (bas) en Terreon Gully (drums).

Geboren als dochter van een zanger, lag een muzikale toekomst voor de in 1956 geboren Reeves voor de hand. Ze werd als tiener ontdekt dor trompettist Clark Terry, die haar onder zijn hoede nam. Na haar studie muziek zong ze met grote namen als Harry Belafonte, Sergio Mendes en Billy Childs. Vorig jaar kwam haar achttiende album Life is Beautiful uit, met bijzondere gastbijdragen van Gregory Porter, Robert Glasper en Esperanza Spalding.

Maak het mee aan zee

Het Zuiderstrandtheater is het nieuwe theater aan de Scheveningse kust waar bezoekers sinds september 2015 de programma’s van voormalig Dr Anton Philipszaal en Lucent Danstheater beleven. Het theater biedt een verrassend en divers aanbod in muziek, dans en spektakel en is bovendien de thuishaven voor het Residentie Orkest en Nederlands Dans Theater. De zaal biedt met 24 rijen ruim plaats aan 1.009 bezoekers. Bekijk het volledige programma op zuiderstrandtheater.nl.

Dianne Reeves

Zaterdag 9 april 2016

Aanvang: 20.00 uur

Entree €35 + €2,50 toeslag

Locatie: Zuiderstrandtheater, Houtrustweg 505, Den Haag | www.zuiderstrandtheater.nl