Palestijnen verwijten Israel dat water van hoog naar laag stroomt

Persbericht van Likoed Nederland, 1 maart 2015.

Het Palestijnse Ministerie van Buitenlandse Zaken beschuldigde Israel op 23 februari 2015 dat het overstromingen in de Gazastrook had veroorzaakt.

Dit deed Israel door 'grote hoeveelheden water de Gazastrook in te pompen', doordat het 'de dammen in een kanaal open had gezet'.

Uiteraard veroordeelde het Palestijnse ministerie deze Israelische actie krachtig als zijnde 'een onderdeel van de voortdurende agressie van Israel tegen de bevolking van Gaza'.

(Bron: WAFA, het officiele nieuwsagentschap van de Palestijnse Autoriteit.)

In eerste instantie werd dit `nieuws' klakkeloos overgenomen door de twee internationale nieuwsagentschappen die behoorlijk anti-Israelisch berichten: AFP en Al Jazeera.

Israel werd niet om een reactie gevraagd, het principe van hoor en wederhoor geldt blijkbaar niet als het om Israel gaat. Israel meldde echter na publicatie dat:

* er helemaal geen Israelische dammen zijn in de buurt van de Gazastrook (iets wat trouwens iedereen kan checken op Google Maps),

* deze dus ook niet open zijn gezet,

* dat het voorafgaande aan de storm juist nog vier extra waterpompen naar de Gazastrook had laten gaan,

* dat regenwater nu eenmaal van de Israelische heuvels in de Noordelijke Negev naar de lager gelegen Gazastrook stroomt.

Overigens geeft het water vrijwel elk jaar overlast in de Gazastrook. Dat komt omdat het Hamas bewind de allerhoogste prioriteit geeft aan het bouwen van terreurtunnels.

Dat is belangrijker dan iets doen voor de eigen bevolking, zoals het bouwen van afwateringskanalen. Iets wat met de omvangrijke internationale hulpgelden natuurlijk makkelijk zou kunnen.

AFP en Al Jazeera moesten erkennen dat het Palestijnse bericht totale nonsens was en hebben het beide ingetrokken en een uitgebreide rectificatie geplaatst.

In Nederland waren er gelukkig geen mainstream media die deze gefantaseerde Palestijnse aantijging overnamen.

Alleen de bekende Israel haters deden dat wel, zoals Gretta Duisenberg, Maroc.nl en Dries van Agt, via zijn club The Rights Forum.

Zij vonden het allen ook niet nodig om te rectificeren.

Video hieronder: na zware regenval ontstaan rivieren in de woestijn.