Alliance Healthcare en Nyenrode bieden poliklinische apothekers programma aan

Leergang behandelt de veranderende rol van ondernemende apotheker

Op maandag 11 april gaat de vijfde leergang van Pharmacy Management Development Program van start. Het programma is ontwikkeld door Alliance Healthcare en Nyenrode Business Universiteit en is specifiek gericht op de poliklinische apotheek. Uitgangspunt van het programma is de veranderende rol van de ondernemende apotheker. Het leiderschapsprogramma voor apothekers is een ambitieus leer- en ontwikkelprogramma dat is gericht op persoonlijke ontwikkeling en bedrijfskundige kennis.

Inspelen op de veranderende markt

Het Pharmacy Management Development Program sluit aan op de veranderende context waarin de poliklinisch apotheker van nu werkt. De zorg in Nederland is sterk in ontwikkeling. De grens tussen de intramurale en extramurale farmacie vervaagt. Het volume aan (dure) geneesmiddelen groeit en de marges staan onder druk, mede door een scherper inkoopbeleid van zorgverzekeraars. Daarnaast hebben apothekers te maken met snelle, en soms moeilijk voorspelbare, veranderingen in wet- en regelgeving. De consument is kritischer en de vele in- en externe stakeholders, met soms tegenstrijdige belangen, vragen vaardigheden van apothekers op het gebied van ondernemerschap, samenwerking, leiderschap en management. Op basis van specifieke vragen vanuit de poliklinisch apothekers in Nederland op deze gebieden, hebben Alliance Healthcare en Nyenrode het programma voor deze doelgroep op maat ontwikkeld.

Van zorgverlener naar zorgverlener en ondernemer

Rene de Backker, commercial director Alliance Healthcare Nederland: "Alliance Healthcare Nederland heeft de afgelopen jaren een transitie doorgemaakt van een traditionele groothandel tot een van de belangrijke service providers in de Nederlandse markt. De dienstverlening aan strategische partners en klanten is daarbij steeds centraal blijven staan. De veranderingen in de markt vragen er om dat de rol van de apotheker verandert van uitsluitend zorgverlener naar zorgverlener en ondernemer. Je ziet dat de apotheker in deze opleiding de handvatten daarvoor krijgt aangereikt. Voor de poliklinisch apotheker en de nieuwe dynamiek waarin deze werkt, biedt dit programma absolute meerwaarde op onze dienstverlening aan hen."

Van kennis naar concrete verbeteringen

Raoul Wirtz, Program Manager Executive Programs op Nyenrode Business Universiteit: "De ambitie van Alliance Healthcare sluit perfect aan bij onze Nyenrode uitgangspunten. In onze programma's helpen we (zorg)professionals ondernemender te worden. De kennis die we als business universiteit hebben, vertalen we samen met de deelnemers naar concrete verbeteringen in de apotheek. We werken aan de financiele aspecten van bedrijfsvoering, aan bedrijfsprocessen, maar ook aan klantbeleving en innovatie. Door onze zeer persoonlijke benadering leer je veel van elkaar, en krijg je nog meer inzicht in hoe je beter kunt omgaan met je zwakke punten en hoe je de goede kanten van jezelf kunt versterken."

Boilerplate

Over Alliance Healthcare Nederland

Alliance Healthcare Nederland is een veelzijdig bedrijf in de totale farmaceutische zorgketen van producent tot consument. Door deze unieke positie zijn we in staat de verschillende behoeftes van stakeholders binnen de keten te integreren en zo tot innovatieve oplossingen te komen. De gezondheid en het welbevinden van de klant vormen daarbij onze verbindende factor. Door het vormen van strategische samenwerkingsverbanden waarborgen wij de kwaliteit van de zorg en de optimale ondersteuning van de klant. Samenwerking is onze sleutel tot succes.

Internationaal leidend merk

Alliance Healthcare Nederland is onderdeel van Walgreens Boots Alliance. Wij zijn de eerste wereldwijde farmacie geleide onderneming die zich richt op gezondheid en welzijn. Walgreens Boots Alliance is vertegenwoordigd in meer dan 25* landen met 13.100* verkooppunten , heeft ongeveer 370.000* werknemers en beschikt over meer dan 350* farmaceutische distributiecentra die meer dan 200.000** apotheken en andere zorgverstrekkers bedienen

**Per 31 mei 2015 met inbegrip 'equity method investments'**12 maanden voor het jaar eindigend op 31 augustus 2015 met inbegrip 'equity method investments'

Innovatief partnership in de zorg

Alliance Healthcare ontwikkelt zich steeds meer van een traditionele groothandel naar een partner in dienstverlening. Alliance Healthcare ondersteunt de farmaceutische industrie met creatieve oplossingen in logistiek en zorg met als doel de beste kwaliteit van zorg en preventie voor de klant. Daarbij blijft de apotheker het gezicht van de farmacie voor de klant; deskundig, betrouwbaar, betrokken en bereikbaar. Innovatief partnership geven we graag samen met alle stakeholders vorm, waarbij we onze kennis en ervaring bundelen. Samen werken we verder aan kwalitatief hoogwaardige zorg in producten en diensten. De samenwerking strekt zich uit over alle gebieden van het ondernemen.

De consumentenmerken

De zichtbare consumentenmerken van Alliance Healthcare Nederland zijn Alphega apotheek en Boots apotheek. Kijk voor meer informatie op www.alliance-healthcare.nl.

Over Nyenrode Business Universiteit

Nyenrode Business Universiteit is de enige particuliere universiteit in Nederland. Het instituut werd in 1946 voor en door het bedrijfsleven opgericht. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op een carriere in een management-, ondernemers-, of financiele en accountantsfunctie binnen een internationale omgeving en hecht grote waarde aan sociaal bewustzijn en duurzaam leiderschap, met als motto: Leadership, Entrepreneurship, Stewardship.

Nyenrode in Healthcare

Nyenrode wil zich als Business Universiteit (vanuit haar waarden en bedrijfskundige kerncompetenties) toonaangevend en onderscheidend ontwikkelen tot preferente kennis- en ontwikkelpartner om in interactie met het veld de gezondheidszorg te helpen groeien naar publieke maatschappelijke ondernemingen van de 21e eeuw. Hiermee voegt Nyenrode Business Universiteit kennis en ervaring toe aan bestaande kennis in de gezondheidszorg en geeft zo mede vorm en richting aan de ontwikkeling van vernieuwende dienstverlening. Voor meer informatie, klik hier.