Asfaltreparaties


Lees voor
11 april 2016

Gele lijnen markeren vorstschade

Hoewel er in de winterperiode nauwelijks sprake is geweest van strenge vorst, zijn er toch behoorlijk wat asfaltwegen met vorstschade. Dit komt door dat er in de wintermaanden veel neerslag is gevallen. Het regenwater in het asfalt bevriest al bij een paar graden nachtvorst. Bevroren water zet
uit en daardoor ontstaan zwakke plekken in de asfaltlagen. Deze worden sneller kapot gereden door het verkeer. De gemeente inventariseert deze plekken nu door het zetten van een gele lijn op het asfalt.

Vorstschade aan asfaltwegen komt in heel Nederland voor. De beschikbaarheid van aannemers voor reparatie is daarom beperkt. Dit maakt het lastig te voorspellen wanneer de schade van de afgelopen winterperiode wordt gerepareerd.

Noodreparaties

Af en toe ontstaat er een grotere schade aan het asfalt waarbij er meerder lagen asfalt worden aangetast. Deze diepere gaten worden de komende weken door onze eigen de gemeente voorlopig gedicht met zogenaamd koud asfalt. Deze tijdelijke reparaties gaan helaas niet lang mee, zodat de
betreffende plaatsen later toch nog definitief gerepareerd moeten worden door de aannemer.

Doorgeven schade

U kunt de gemeente helpen door schade aan asfaltwegen door te geven aan het Klant Contact Centrum (tel.nr. 452452) of via een bewonersmelding op de website Dit hoeft niet meer als er op het asfalt al een gele lijn om de beschadiging is geplaatst.