Boomfeestdag op Anna's Hoeve


Woensdag 16 maart viert wethouder Nicolien van Vroonhoven de nationale Boomfeestdag op Anna's Hoeve. Samen met 12 kinderen die op Anna's Hoeve wonen of binnenkort gaan wonen, gaat ze om 13.00 uur de allereerste nieuwe boom op Anna's Hoeve planten.

Locatie eerste boom

De groenstroken en de berg op Anna's Hoeve krijgen een parkachtige uitstraling met onder meer 400 bomen en tal van heesters en varens. Het wordt zo ingericht dat het groen naadloos aansluit op de omliggende natuur. Dat betekent geen strak gemaaide grasvelden, maar allemaal wat natuurlijker
groen. Er komt ook een pad doorheen dat loopt tot aan de top van de berg. In het groen is ruimte voor ontmoetings- en speelplekken.

Boomfeestdag

Op 10 april 1957 werd de eerste officiele landelijke Boomplantdag, het huidige Boomfeestdag, georganiseerd in Apeldoorn. Er waren toen 1600 kinderen bij aanwezig. Nu, 59 jaar later, vieren ruim 115.000 kinderen in meer dan 80% van de steden en dorpen in Nederland de Boomfeestdag. Zij planten
ruim 200.000 bomen. Er zijn meer dan tien miljoen bomen op de Nationale Boomfeestdag geplant, ofwel ruim 4000 voetbalvelden: een substantiele bijdrage aan de CO2-reductie!