Onkruid op straten en stoepen vanaf nu duurzaam bestreden


Gepubliceerd op: 11 april 2016

Het is voorjaar en het onkruid schiet weer uit de grond. Dat onkruid zal vanaf dit jaar op straten en stoepen zonder chemische middelen worden bestreden. De regels voor onkruidbestrijding zijn onlangs gewijzigd. En bovendien: duurzaamheid staat voorop in Rijswijk.

Bestrijding met heet water en hete lucht

De gemeente heeft een contract afgesloten met Verheij Integrale groenzorg. Zij gaan vanaf dit jaar het onkruid bestrijden met machines die gebruik maken van een techniek met hete lucht of met heet water. Welke methode wordt toegepast is afhankelijk van het soort bestrating en hoe snel het
onkruid groeit. Op voor de grote machines onbereikbare plaatsen wordt het onkruid aangepakt vanaf een quad met een hetelucht- of heetwaterunit.

Gewenste beeld

De gemeente heeft met de aannemer een zogeheten `beeldkwaliteitsniveau' afgesproken. Dat betekent dat er in beperkte mate onkruid op de verharding aanwezig mag zijn. Bestrijding op een chemievrije methode betekent namelijk dat het onkruid sneller terug kan komen dan voorheen. Dit
beeldkwaliteitsniveau wordt in het groeiseizoen maandelijks gecontroleerd, op 64 willekeurig gekozen locaties.

Wat merkt u hiervan?

Door deze duurzame aanpak zult u op stoepen en straten mogelijk iets meer onkruid tegenkomen. Afhankelijk van de onkruidgroei - en op basis van de controles - zal Verheij vier tot acht keer per jaar in uw straat langskomen om het onkruid te bestrijden. U kunt op de stoep een quad tegenkomen!

* Deel Onkruid op straten en stoepen vanaf nu duurzaam bestreden op Facebook
* Twitter