Verdachte aangehouden voor hennepkwekerij in bakkerij


Verdachte aangehouden voor hennepkwekerij in bakkerij

Laatste update:
11-04-2016 | 15:34

Enschede - De politie doet naast onderzoek naar de moord/doodslag op bakker Jaspers Focks ook onderzoek naar een hennepkwekerij in hetzelfde pand.

Vanmorgen, maandag 11 april 2016 heeft de politie een 25-jarige man in Enschede aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een hennepplantage in het pand waar op 13 januari de Enschedese bakker Alexander Jasper Focks is aangetroffen.

Op 13 januari 2016 werd na het aantreffen van het levenloze lichaam van de bakker meteen een onderzoek opgestart. Een 45-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats is op 29 januari aangehouden op verdenking van moord of doodslag. Hij zit nog steeds vast.

Tijdens het onderzoek naar de dood van de bakker trof de politie een hennepkwekerij in het pand aan de Perikweg aan. Of de hennepkwekerij een relatie heeft met de dood van het slachtoffer Jasper Focks wordt onderzocht. Het pand, is in verband met nadere onderzoeken nog niet vrijgegeven.

Het Team Grootschalige Opsporing met de naam Botswana doet onderzoek en is voor tips/opmerkingen te bereiken op (tgo.botswana@politie.nl) of via 0900 8844.