Nieuwe onderzoeksactiviteiten aan de AHK

maandag 11 april 2016

De AHK, UvA, VU, HvA en Gerrit Rietveld Academie lanceren een nieuwe Amsterdamse netwerkorganisatie onder de naam ARIASnl (Amsterdam Research Institute of the Arts and Sciences nl). Het op te richten netwerkverband heeft als doel het bevorderen, bundelen en versterken van onderzoek op het terrein van en in de kunsten. ARIASnl bouwt voort op al bestaande samenwerkingen tussen instellingen voor hoger onderwijs in Amsterdam en biedt tevens nieuwe kansen.

Ter bekrachtiging van de samenwerking wordt op vrijdag 15 april een intentieverklaring ondertekend door de CvB-voorzitters van de betrokken instellingen. Deze intentieverklaring vormt het bestuurlijk kader voor de verdere ontwikkeling en inhoudelijke uitwerking van het netwerk. De ondertekening vindt plaats in de Reinwardt Academie.

Na de ondertekening is de routeworkshop Kunst, in het kader van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). Er worden circa 100 deelnemers verwacht, afkomstig uit het hoger onderwijs, het culturele veld en het bedrijfsleven. Het doel van de routeworkshop Kunst is om te komen tot onderzoekssamenwerkingen waarin kunst, creativiteit, onderwijs, techniek en innovatie met elkaar worden verbonden, waarbij er speciale aandacht is voor de maatschappelijke impact van deze onderzoekssamenwerkingen.