Landelijke campagne tegen autokraak


De Amsterdamse campagne tegen autokraak rondom het Museumplein is een succes: een daling van 25 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De campagne wordt nu landelijk uitgerold door de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit en het CCV.

Amsterdamse campagne

In de campagne werken stadsdeel Zuid, politie en Q-park samen. Sebastiaan Capel, voorzitter van de bestuurscommissie van stadsdeel Zuid: "De extra inzet om autokraak een halt toe te roepen blijkt goed te werken; het aantal autokraken in het museumkwartier daalt. We maken bezoekers van Zuid die
met de auto zijn weerbaarder. Ik ben erg blij met deze campagne en hoop dat deze veel navolging krijgt elders in de stad en Nederland."

Landelijke campagne

De campagne is overgedragen aan de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc). AVc gaat samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) de campagne onder de aandacht brengen van gemeenten, organisaties en parkeerbeheerders als de nieuwe landelijke campagne.

De campagne begint met vijf pilotgebieden. Daarnaast wordt het handboek aanpak autokraak gedigitaliseerd en is er een webdossier autokraak in de maak.

Meer weten

Wilt u hierover meer weten? Neem contact op met CCV-adviseur Colin Voetee, 06 104 47 801.