Peter Faber en politie gaven les over misdaad in Zaltbommel


Laatste update: 12 april 2016.

Op 7 april gaven de politie Bommelerwaard en Peter Faber les aan leerlingen van de groep 8 van de Leiboom en de Spelwert. De les ging over misdaadpreventie, normen en waarden en over de keuzes die je maakt.

Met de lessen willen politie, de Peter Faber Stichting en de gemeente bereiken dat de leerlingen goed nadenken over de keuzes die zij maken en de gevolgen daarvan. Op een toegankelijke manier gaven Stephan Langes en Anil Nurdogan van de politie Bommelerwaard en Peter Faber les over misdaad,
criminaliteit en over het maken van keuzes. Zij maakten de leerlingen op aansprekende wijze duidelijk dat goede daden goede gevolgen hebben en slechte daden slechte gevolgen. Een ex-gedetineerde vertelde hoe hij tot zijn misdaden was gekomen en vooral hoe hij tot inkeer kwam en nu betere
keuzes maakt. Een van de rappers van de rapgroep THC sloot het project op een leuke manier af door met de kinderen een rap te maken.

EPJO

De les was onderdeel van het Educatief Programma Jongeren - EPJO. EPJO is een interactief schoolprogramma gericht op misdaadpreventie en het tegengaan van radicalisering onder leerlingen van groep 8 (11-12 jaar) van de basisschool.

Foto Leiboom les EPJO

Foto Spelwert les EPJO