Inzameling Hilversums monument MH17 ramp


Uit de samenleving komen er signalen dat Hilversummers graag een bijdrage willen leveren aan de realisatie van het monument.

Zondag 17 juli 2016 is het twee jaar geleden dat de wereld werd opgeschrikt door de MH17 ramp. Vijftien Hilversummers kwamen hierbij om. Nabestaanden van de slachtoffers hebben aangegeven dat een herinneringsmonument op een centrale en toegankelijke locatie in Hilversum belangrijk voor hen is.
Een plaats waar iedereen kan stilstaan bij dit grote verlies. Daarom is er besloten een monument voor de Hilversumse slachtoffers te ontwerpen.

Inzameling

Uit de samenleving komen er signalen dat Hilversummers graag een bijdrage willen leveren aan de realisatie van het monument. Er is vijftigduizend euro nodig om het monument te vervaardigen. De gemeente Hilversum staat garant voor dit bedrag, maar het zou een mooi gebaar zijn als het monument
door de Hilversumse samenleving mogelijk wordt gemaakt. Dan wordt het een monument van en voor de Hilversummers.

Er is een werkgroep Sponsoring opgericht. Deze groep bestaat uit Frits Vogel (namens de serviceclubs), Wouter de Wild en Kim van Kampen (namens de Hilversumse ondernemers), Flos Wisse Smit, Jules Dresme (namens de Hilversumse Raad van Kerken) en burgemeester Pieter Broertjes (namens de
gemeente Hilversum). De werkgroep heeft een ibannummer geopend waarop iedereen tot en met vrijdag 17 juni 2016 een bijdrage kan storten.

Donateurs kunnen geld overboeken naar:

IBAN: NL23BNGH0285120964
Onder vermelding van: Hilversums Monument MH17

Creatieve acties om geld in te zamelen worden van harte aangemoedigd.

Monument

Het monument bestaat uit vijftien bronzen zonnebloemen (voor elk slachtoffer een zonnebloem) die in een kring door bladeren met elkaar verbonden zijn. Voor het monument staat een bank waarin de namen van de Hilversumse slachtoffers zijn gegraveerd. Het monument is ontworpen door de in
Hilversum gevestigde ontwerper Sven Lamme en wordt gemaakt door Kunst-Siersmederij Rein Tupker & Zn. uit Soest. Het monument wordt op zondagavond 17 juli in het Dudokpark onthuld.

Kijk op www.hilversummonumentmh17.nl of de facebookpagina van gemeente Hilversum voor meer informatie.