Presentatie het Grote Jaren 70 Boek


12 april 2016

Den Haag

Hedy d'Ancona neemt op zondag 24 april in het Nationaal Archief het eerste exemplaar van Het Grote Jaren 70 Boek in ontvangst.

Jaren 70

Alles mag in de jaren 70. Dat is te zien aan de mode en het interieur (kleur!), grensverleggende films als Turks Fruit en Soldaat van Oranje en jongeren die zich loswrikken van de waarden van hun ouders.

Het Grote Jaren 70 Boek

Het is een decennium vol actie, discussie en idealen. Polarisatie viert hoogtij. Een nieuwe generatie staat op om haar idealen te verwezenlijken. Het Grote Jaren 70 Boek doet met circa 350 herkenbare en zeldzame foto's uitgebreid verslag van dit roerige decennium.

Hedy d'Ancona

Hedy d'Ancona is in de jaren 70 een vooraanstaand PvdA-politica en Eerste Kamerlid. En vooral bekend als oprichtster van Man-Vrouw-Maatschappij en mede-oprichtster van Opzij. Na een presentatie van Paul Brood over de 50 mooiste foto's, worden de jaren 70 in een vraaggesprek tussen Hedy
d'Ancona en beeldonderzoeker Rene Kok weer tot leven gebracht. Het gesprek wordt ondersteund met prachtige beelden uit het boek. Na de overhandiging van het eerste exemplaar van Het Grote Jaren 70 Boek wordt er geborreld in jaren 70 stijl.

Over de auteurs

Rene Kok en Erik Somers zijn historici en samenstellers van een groot aantal uitgaven over geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en fotohistorische publicaties. Paul Brood is archivaris en historicus bij het Nationaal Archief en auteur van velerlei publicaties. Zij zijn ook de makers van Het
Grote Jaren 50 Boek en Het Grote Jaren 60 Boek.

Informatie

Datum en tijd: zondag 24 april, van 14.00 - 16.30 uur

Plaats: Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof 20 Den Haag, direct achter station Den Haag Centraal.

U kunt deze bijeenkomst gratis bijwonen.

Aanmelden kan tot en met 22 april via events@nationaalarchief.nl onder vermelding van uw naam en het aantal personen.



Het Grote Jaren 70 Boek

Door Erik Somers, Rene Kok en Paul Brood

(WBooks i.s.m. het Nationaal Archief)

EUR 39,95