Subsidieaanvragen fonds Cultuur en economie


Gepubliceerd: 12 april 2016 om 16:30

Laatst gewijzigd: 12 april 2016 om 15:19

De gemeenteraad heeft in het voorjaar van 2013 het fonds Cultuur en economie ingesteld. Voor de subsidieronde 2016 kan tot en met 15 mei 2016 subsidie worden aangevraagd. Er is in totaal EUR 230.000 beschikbaar.

[IMG]
Gemeentebord Deventer

Het college van burgemeester en wethouders verleent de subsidie na advies van de kopgroep Economie en Arbeidsmarkt. De kopgroep beoordeelt de aanvragen op basis van haalbaarheid en effectiviteit en de mate waarin de voorstellen verrassen en bijdragen aan de ambities van de strategische
economische visie DEVisie2020.

Voorwaarden

Het uit te voeren project/activiteit:

* heeft betrekking op tenminste een van de 3 kansrijke profielen van de economische visie: boeiende beleefstad, open informatiestad en/of duurzame maakstad;
* moet vernieuwend zijn; en
* moet binnen 1 jaar na subsidieverlening plaatsvinden.

Het fonds is niet bedoeld voor structurele bekostiging van een project/activiteit. Jaarlijks terugkerende activiteiten vallen buiten deze regeling. De aanvrager wordt gevraagd inzicht te geven in een eventueel zelfstandig vervolg van het project in de toekomst.

Een bijdrage vanuit het Fonds Cultuur en economie bedraagt maximaal 1/3 deel van de totale exploitatie van het project. Aantoonbare samenwerking binnen een project tussen meerdere organisaties heeft de voorkeur.

Vereisten aanvraag

Een aanvraag bestaat uit een projectplan en een sluitende begroting. In het projectplan beschrijft de aanvrager de aard en omvang van de activiteit en een onderbouwing van de (toetsbare) resultaten.

Adressering

De economische visie is na te lezen op de pagina DEVisie2020. Subsidieaanvragen kunnen worden gestuurd naar: Gemeente Deventer, t.a.v. Ria Patty-Terwel (team MOM), Postbus 5000, 7400 GC Deventer.