Veilig en bereikbaar tijdens de Giro Gelderland


logo Lochem en Giro

Op zondag 8 mei komt de Giro d'Italia door Barchem en Lochem. Om het evenement voor iedereen zo feestelijk mogelijk te laten verlopen zijn er afspraken gemaakt. Wat dat voor u betekent leest u hier.

Zo'n groot evenement maakt gebieden tijdelijk minder goed bereikbaar. Het is onvermijdelijk dat er op 8 mei in de gemeente Lochem straten worden afgesloten of beperkt bereikbaar zijn. Alleen op deze manier kunnen wij voor iedereen - bewoners, wielrenners, bezoekers, hulpdiensten, vrijwilligers
en professionals - de omgeving veilig bereikbaar houden.

Het parcours

Het peloton komt de gemeente Lochem binnen in Barchem op de Borculoseweg, vervolgt dan via de Lochemseweg naar Lochem, waar de renners binnenkomen op de Barchemseweg, en via de Zutphenseweg de gemeente verlaten. Het parcours kan door gemotoriseerd verkeer niet worden gekruist.

Bereikbaarheid Barchem

In Barchem is de doorstroming noord-zuid gestremd tussen ongeveer 13.00 en 16.00 uur. Aan de noordkant is Barchem te bereiken en te verlaten via de Zwiepseweg. Aan de zuidkant is het dorp te bereiken en verlaten via de Ruurloseweg. Een plattegrond met de route van het peloton door Barchem, de
toegangswegen en de wegafsluitingen kunt u hier downloaden.

Bereikbaarheid Lochem

In Lochem is de wijk Molenbelt niet bereikbaar, vanwege de doorkomst over de Barchemseweg. De verwachte afsluittijd is tussen 13.00 en 16.00 uur. U kunt dit gebied verlaten te voet of met de fiets. U kunt Lochem verlaten of inrijden via de Goorseweg en de Hanzeweg. Het winkelgebied is alleen
bereikbaar vanuit de richtingen Goor en Laren (G). Parkeren kan op het Graafschapterrein (Prins Bernhardweg) en bij het Wapen van Lochem (achter de Action). Een plattegrond met de route van het peloton door Lochem, de toegangswegen en de wegafsluitingen kunt u hier downloaden.

Parkeren

Langs het parcours kunt u op 8 mei enkele uren niet parkeren. Er geldt een wegsleepregeling. Als u als omwonende uw auto tussen 13.00 en 16.00 uur nodig heeft, kunt u het beste buiten het gebied parkeren.

Zorg blijft goed bereikbaar

Voor alle bewoners is de spoedeisende zorg gegarandeerd en is het ziekenhuis bereikbaar. Met de ziekenhuizen en de ambulancedienst zijn afspraken gemaakt over het vrijhouden van nood- en calamiteitenroutes.

In levensbedreigende situaties belt u 112. Anders neemt u gebruikelijk eerst contact op met de huisartsenpost en wordt bekeken wat voor u de beste oplossing is. Houd rekening met een langere reistijd.

Hulpdiensten hebben ruim baan

De hulpdiensten (politie, brandweer, ambulance) kunnen overal altijd ter plaatse komen. Om dat mogelijk te maken, zijn er speciale nood- en calamiteitenroutes. Deze routes zijn vrij van autoverkeer.

Meer informatie over de Giro d'Italia in Lochem vindt u op https://www.lochem.nl/cultuur-sport-vrije-tijd/vrije-tijd/giro-ditalia