Informatieavond bouw Primark


13 april 2016
[IMG]

Eind februari werd bekend dat Primark een vestiging gaat bouwen in Tilburg, op de plek waar nu Stadskantoor 3 staat (Stadhuisstraat 1). Over de plannen is woensdag 20 april een informatieavond.

De projectontwikkelaar en de aannemer houden woensdag 20 april a.s. een inloopavond waarin zij de sloop- en bouwplannen toelichten. De gemeente is ook aanwezig. Omwonenden, ondernemers in de omgeving en andere geinteresseerden zijn van harte welkom tussen 19:00 uur en 21:00 uur in de NWE Vorst
aan de Willem II- straat 49.

Werkzaamheden

De aannemer begint op korte termijn met werkzaamheden in het pand zelf, zoals het verwijderen van technische installaties en radiatoren. De overlast hiervan is beperkt. 4 of 5 weken later start de daadwerkelijke sloop van het gebouw. Dit zal ongeveer 4 tot vijf 5 weken duren. Daarna start de
bouwaannemer met de voorbereiding van de kelderwanden en wordt de bouwput uitgegraven. Op woensdag 20 april is meer informatie beschikbaar over de aard van de werkzaamheden en de planning.

Sterke binnenstad

De komst van Primark is onderdeel van een grotere beweging om de binnenstad van Tilburg te versterken. Andere manieren waarop dat gebeurt zijn meer groen in de stad, een prettig verblijfsklimaat en verbindingen met andere delen van de stad zoals de Spoorzone en de Piushaven.