Proces-verbaal voor verwaarlozing paarden


Proces-verbaal voor verwaarlozing paarden

Laatste update:
13-04-2016 | 16:15

Gemeente Halderberge - Op dinsdag 12 april 2016 heeft de dierenpolitie samen met een dierenarts een controle uitgevoerd op een locatie binnen de gemeente Halderberge na 144-meldingen over verwaarloosde paarden.

De dierenagenten troffen op de locatie vier merrie's en een veulen. De vier merrie's bleken vermagerd te zijn, waarvan twee zeer ernstig vermagerd. De paarden zouden al een aantal weken door een persoon bijgevoerd worden. De dierenarts die de paarden onderzocht heeft, constateerde dat deze
paarden de nodige zorg zijn onthouden. De eigenaar van deze paarden is al eerder in aanraking geweest met de dierenpolitie vanwege verwaarlozing. Hij krijgt een proces-verbaal. Ook wordt een bestuurlijk traject ingezet om de situatie van de paarden te verbeteren.



Ernstig vermagerde 22-jarige merrie





Een ernstig vermagerde 22-jarige merrie





144 Red een dier

Er is een landelijk meldpunt voor hulp aan dieren in nood: het meldpunt 144. Meldpunt 144 neemt uw melding aan en zorgt voor de cooerdinatie daarvan naar de verschillende uitvoerende instanties. Dit kan de (dieren)politie zijn, maar ook de NVWA of de Dierenbescherming. Ziet u een (gewond) dier
in nood, bel dan meteen 144. Ook wanneer een dier een gevaar voor zichzelf en de veiligheid van mensen oplevert, belt u met 144.