Musica Graffitica

13apr2016

17.00 - 18.00

Musica Graffitica

AAA-lezing door Mick la Rock

13apr2016 17.00 - 18.00

Lezing

Al eeuwen laten componisten zich inspireren door allerlei vormen van beeldende kunst en laten beeldend kunstenaars zich inspireren door muzikale compositie. Ter gelegenheid van het AAA festival 2016 met het thema `Fresco's, tekens aan de wand', geeft Mick la Rock een lezing over de wederkerige relatie tussen muziek en beeldende kunst.

In deze AAA-lezing komt de relatie tussen muziek en kunst aan bod. Wat voor een invloed kunnen beelden in de kunst hebben op de composities in muziek? En hoe beinvloeden muzikale werken de vormgeving in de beeldende kunst? Met voorbeelden rangerend van de brede kunst- en muziekgeschiedenis tot de moderne fresco's van de hedendaagse graffiti en hedendaagse muzikale composities gaat Mick la Rock in op deze vragen.

Muziek

De lezing wordt voorafgegaan door een muzikale introductie: Olivier Patey (klarinet) speelt New York Counterpoint (1985) van Steve Reich.

Over de spreker

Mick la Rock (Aileen Middel, 1970) is graffiti-kunstenaar. Zij studeerde in Groningen en volgde cursussen aan de Gerrit Rietveld Academie, woonde en werkte in Amsterdam en New York, en is onderdeel van de Newyorkse graffiti-scene. Als kunstenaar maakt Mick la Rock Urban Contemporary Art: hedendaagse kunst met graffiti als `roots'. In 2013 was haar graffiti-muurschildering voor de tentoonstelling "Au Bonheur Des Dames" te zien in Stedelijk Museum Amsterdam. Zij was tevens gastconservator van "Graffiti. New York Meets The Dam" (2015-2016) in Amsterdam Museum.

Jeff Newman/TheArtCollectors

(c) Jeff Newman/TheArtCollectors

AAA

De festivalreeks AAA is een interdisciplinaire programmareeks voor Actuele, Avontuurlijke en Aangrijpende muziek. Het Koninklijk Concertgebouworkest werkt daarbij samen met culturele instellingen in Amsterdam, waaronder het VondelCS (AVROTROS), Muziekgebouw aan 't IJ en het EYE Filmmuseum. Voor meer informatie, zie hier.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

AANMELDEN

* www.spui25.nl

* Spui 25

Spui 25-27 | 1012 XM Amsterdam +31 (0)20 525 8142

Gepubliceerd door Spui25