Panda's op 1 april?

Geplaatst op 13 april 2016 om 10:08

Afgelopen week zijn wij de maand april ingegaan en dan ontkom je natuurlijk niet aan de eerste dag van de maand: 1 april. Bij ons geen kikker in je bil, maar wel een nieuw dier in het park. Al een tijdje heb ik het nieuws over de komst van de twee broers stil moeten houden, maar dan mag het worden gezegd: Amersfoort heeft op 1 april twee panda's verwelkomd!

Een paar weken geleden stond ik klaar met mijn camera om de dieren in ons park te verwelkomen. Net als met alle nieuwe bewoners, gaan ook deze twee eerst in quarantaine in hun binnenverblijf. In deze periode kunnen de nieuwkomers wennen aan hun onderkomen en houdt de dierenarts in de gaten of zij compleet gezond zijn.

Toen wij bekend maakten dat de panda's naar buiten zouden gaan, meldden tientallen kinderen zich via Facebook om het verblijf te openen. Het panda-nieuws heeft ook voor bezorgde reacties van ouders gezorgd; gaan zij op 1 april met teleurgestelde kinderen op de achterbank naar huis? Komen er wel panda's?

Dan is het zover: het prieeltje staat te blinken in de ochtendzon, er prijkt een Chinese tekst op een banner en de jonge helpers staan ongeduldig te zwaaien met hun bamboestokken. De schuif naar het buitenverblijf gaat open en niet veel later steekt de eerste nieuwsgierige snuit naar buiten... Er verschijnt een prachtige rode panda! Wij houden wel van een grapje, maar het moet natuurlijk wel leuk blijven.