Bewonersbrief openbare verlichting H. Dunantstraat


Lees voor
15 april 2016

Onderstaande bewonersbrief is bezorgd bij de bewoners van H. Dunantstraat 1 t/m 91 (oneven nummers) en H. Dunantstraat 6 t/m 32 (even nummers):

Onderwerp: openbare verlichting in uw straat

Beste bewoner,

Vorig jaar heeft de gemeente, op verzoek van een lid van de gemeenteraad die door een aantal bewoners was benaderd, onderzocht in hoeverre de openbare verlichting in uw straat voldeed aan de hiervoor door de gemeenteraad vastgestelde normen. In deze normering wordt niet alleen gelet op de
verkeersveiligheid maar spelen ook andere factoren zoals inbraakgevoeligheid een belangrijke rol.

Uit dit onderzoek is gebleken dat de lichtopbrengst van de openbare verlichting lager was dan de vastgestelde normen.

Bij het beoordelen van de lichtopbrengst is niet alleen de lichtopbrengst van de gebruikte lampen van belang. Ook de spreiding van het licht, door het armatuur en/of de hoogte van de gebruikte lichtmasten, speelt daarbij een belangrijke rol.

Uit de berekeningen is gebleken dat het noodzakelijk is dat er een aantal lichtmasten worden bijgeplaatst.

Toen de door de gemeente ingehuurde aannemer twee weken geleden met de voorbereidende werkzaamheden begon, zijn er door bewoners vragen over de noodzaak gesteld. Hierop zijn de werkzaamheden tijdelijk stil gelegd om te controleren of er mogelijk een ontwerpfout is gemaakt.

Uit de controle is gebleken dat de nieuwe lichtmasten voor de huisnummers 6 tot en met 32 inderdaad verkeerd geprojecteerd zijn. Deze masten dienen aan de oneven zijde van de Henri Dunantstraat te komen nabij de huisnummers 65 tot en met 91. Ook worden in alle nieuwe verlichtingsmasten
anti-verblindingsroosters geplaatst om de mogelijke inschijning van het licht in de woningen te verminderen.

Het eerder genoemde gemeenteraadslid heeft hierop gesprekken gevoerd met de bewoners. Uit deze gesprekken is gebleken dat een meerderheid van u inderdaad akkoord gaat met het uitbreiden van de openbare verlichting.

Daarop is besloten om de werkzaamheden, na verzending van deze brief, weer te hervatten en de foutieve plaatsing te herstellen. Wij zijn ons bewust dat een en ander beter eerder met u had kunnen worden gecommuniceerd, dan was deze fout eerder ontdekt. Onze excuses daarvoor.

Wij vertrouwen u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

Met vriendelijke groet,

Mario Hegger
Wethouder openbare buitenruimte