Arbeidsdiscriminatie, het maakt mensen verbitterd!


Arbeidsdiscriminatie, het maakt mensen verbitterd!

Vrijdag, 15 april 2016. Uit de fractie, Redactie

Arbeidsdiscriminatie, het maakt mensen verbitterd!

PvdA-raadsleden Peggy Wijntuin en Carlos Gonc,alves werden geinterviewd door Mark Kivit voor IDEM, het nieuwe Stedelijke Expertisecentrum voor integratie, discriminatie en (lhbt-) emancipatie in Rotterdam, over het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie dat er dankzij hun voorstel is
gekomen:

"Geen baan krijgen omdat je een niet-Nederlands klinkende naam hebt, transvrouw bent, een donkere huidskleur hebt of te oud wordt bevonden. Twaalf Rotterdamse bedrijven en instellingen hebben zich verenigd in het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie, dat komende twee jaar gaat
strijden voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt.

Arbeidsdiscriminatie of arbeidsmarktdiscriminatie is een van de meest voorkomende vormen van discriminatie. Het gaat zowel om discriminatie bij sollicitaties als op de werkvloer. "Het lijkt alsof we het normaal zijn gaan vinden dat mensen worden buitengesloten, maar dat is het natuurlijk niet.
Ik ben tevreden met deze eerste stap, want zo zie ik het echt: een eerste stap.", zegt PvdA-raadslid Peggy Wijntuin, die samen met haar fractiegenoot Carlos Gonc,alves aan de wieg stond van het platform."

Lees het hele artikel van Mark Kivit op de website van IDEM Rotterdam.

Lees hier meer over het actieplan tegen arbeidsmarktdiscrinminatie dat de PvdA heeft ingediend. Uit dit actieplan is het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie voortgekomen.