Onderhoudswerkzaamheden A73 tussen Nijmegen Weezenhof en Heumen | Rijkswaterstaat

Onderhoudswerkzaamheden A73 tussen Nijmegen Weezenhof en Heumen

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 07 april 2016- Laatste update: 07 april 2016 16:17 uur

Rijkswaterstaat voert in fases in het voorjaar en de zomer van 2016 onderhoudswerkzaamheden uit aan de A73 tussen knooppunt Rijkevoort en Nijmegen Dukenburg.

In de periode van vrijdag 15 april tot en met zondag 1 mei vinden in de avond en nacht werkzaamheden plaats in beide rijrichtingen van de A73 tussen Nijmegen Weezenhof en Heumen.

Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren, worden in sommige nachten toe- en afritten bij Malden afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid.

Daarnaast geldt er een snelheidsbeperking en kan het verkeer voor een paar minuten worden stilgelegd. Weggebruikers moeten rekening houden met een langere reistijd van ongeveer 8 minuten.

Data van de werkzaamheden

De werkzaamheden aan de A73 tussen Nijmegen Weezenhof en Heumen vinden in de avond en de nacht plaats in de periode van vrijdag 15 april tot en met zondag 1 mei (met uitzondering van de avonden en nachten van 26, 27 en 28 april). Op de volgende tijden wordt er gewerkt:

* tussen vrijdagavond 19.00 uur en zaterdagochtend 09.00 uur

* tussen zaterdagmiddag 17.00 uur en zondagochtend 10.30 uur

* tussen zondagmiddag 17.30 uur en maandagochtend 06.00 uur

* op maandag tot en met donderdag tussen 18.30 uur in de avond en

06.00 uur in de ochtend

Omleidingsroutes

Gele borden en mobiele tekstwagens ter plaatse geven informatie over de werkzaamheden en omleidingsroutes. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Vervolg werkzaamheden A73

Rijkswaterstaat voert in het voorjaar en de zomer van 2016 gefaseerd onderhoudswerkzaamheden uit aan de A73, de A77 en een deel van het onderliggend wegennet. De werkzaamheden zijn onderdeel van het integraal groot onderhoud van de wegen in deze regio. Rijkswaterstaat informeert weggebruikers hier tijdig over.

Onderhoudswerkzaamheden

De snelwegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Meer informatie?

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk op vanAnaarBeter of bel met de gratis informatielijn 0800-8002.