Migratie als democratisch probleem (Symposium) - Radboud Universiteit

vrijdag 15 april 2016

Tijd 09:30 tot 18:00

Locatie Conferentiecentrum Soeterbeeck (Ravenstein)

Beschrijving

De democratische kwaliteit van besluitvorming staat op dit moment op lokaal, nationaal en Europees niveau onder druk door de complexiteit, omvang en urgentie van het huidige migratieprobleem. Het migratievraagstuk roept een aantal problemen van de democratie op met betrekking tot legitimiteit, representatie, en in- en uitsluiting.

Symposium over het migratieprobleem.

Academici, politici, migranten en mensen uit het maatschappelijk middenveld gaan hierover in gesprek. Met onder andere getuigenissen van Qader Shafiq en Sander Terphuis. Beschouwingen van Thomas Spijkerboer (VU), Anahita Arian (RUG), Thomas Bragdon (UvL), Willem Hutten (UvA), Marco Verschoor (RU), Matthijs van de Sande (KU Leuven), Stravos Kartsonas (RUG), Tamar de Waal (UvA), Lea Klarenbeek (UvA). Bijdragen van maatschappelijk middenveld door Mardjan Seighali (directeur UAF) en Richard de Mulder (50PLUS).

Wij denken dat het migratievraagstuk een aantal kwesties rond democratie op scherp zet. De conferentie is daarom zelf democratisch van opzet en daardoor anders dan gebruikelijk. In verschillende discussiefora mogen deelnemers in maximaal 10 minuten hun standpunt naar voren brengen. Ze kunnen daarbij te allen tijde worden geinterrumpeerd door de andere deelnemers.

Contactpersoon Werkgroep democratisch laboratorium

E-mail democratieenmigratie@gmail.com

Aanmelden

Toegang tot de conferentie is gratis, maar aanmelden is verplicht en kan via de website van het Center for Contemporary European Philosophy.