Stremming vaarroute Hansweert - Krammer tussen 11 en 23 april 2016. | Rijkswaterstaat

Stremming vaarroute Hansweert - Krammer tussen 11 en 23 april 2016

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 15 april 2016- Laatste update: 15 april 2016 09:22 uur

Rijkswaterstaat is gestart met een flinke onderhoudsklus. Een aantal sluisdeuren is aan onderhoud toe. De deuren moeten eruit om op land onder handen genomen te worden. Het gaat om deuren van de sluizen bij Hansweert en van het Krammersluizencomplex.

De werkzaamheden op deze locaties worden bewust in dezelfde periode uitgevoerd om de hinder voor de scheepvaart op deze vaarroute tot een periode te beperken. Door de werkzaamheden is slechts een kolk van de sluis Hansweert beschikbaar waardoor vertraging optreedt. Kleinere schepen kunnen kiezen voor een omweg via de Kreekraksluizen (Schelde-Rijnverbinding). Voor grotere schepen geldt dit alternatief niet in verband met hoogtebeperkingen op die route. De hinder voor de scheepvaart duurt van 11 april 07.00 uur tot 23 april 07.00 uur. Voor het wegverkeer hebben de werkzaamheden geen gevolgen. In Hansweert kunnen fietsers en voetgangers over de andere sluisdeur.

Werkzaamheden

Het kost een dag om de sluisdeur te verwijderen en een vervangend exemplaar terug te plaatsen. Vervolgens zijn nog enkele dagen nodig om de deur volledig aan te sluiten. Het wisselen van de deur gebeurt in Hansweert op 14 april en op het Krammersluizencomplex enkele dagen later.

De deur van de Krammersluis kan op locatie blijven voor het onderhoud, in de deurenwerkplaats. In verband met het geluid dat de werkzaamheden produceren is dit voor de omgeving Hansweert anders; Rijkswaterstaat treft daarom voorzorgsmaatregelen en vervoert deze deur naar Moerdijk. Daar worden roestplekken en schades van bijvoorbeeld kleine aanvaringen hersteld.

De nieuw geconserveerde deur komt in september terug. Dan herhalen de werkzaamheden zich, want zowel in Hansweert als op het Krammersluizencomplex moet een tweede deur onderhouden worden. En in Hansweert zelfs nog een derde, maar die staat voor 2017 op het programma.

Voor actuele informatie kijkt u op de website Sluisplanning. Tijdens de uitvoering worden actuele wachttijden gecommuniceerd via Dynamische Route Informatiepanelen (DRIP's) op locaties Volkerak en Verkeerspost Wemeldinge.