Nieuw netwerkverband voor onderzoek in de kunsten

Nieuw netwerkverband voor onderzoek in de kunsten

15 april 2016

De UvA, VU, HvA, AHK en Gerrit Rietveld Academie werken samen onder de naam ARIASnl

Nieuwe samenwerking

ARIASnl (Amsterdam Research Institute of the Arts and Sciences) bouwt voort op bestaande samenwerkingsverbanden tussen de instellingen voor hoger onderwijs in Amsterdam. De lancering van ARIASnl heeft als doel het bevorderen, bundelen en versterken van onderzoek op het terrein van de kunsten.

Ondertekening intentieverklaring

Op vrijdag 15 april wordt de samenwerking bekrachtigd. De CvB-voorzitters van de betrokken instellingen ondertekenen een intentieverklaring. Deze vormt het bestuurlijk kader voor de verdere ontwikkeling en inhoudelijke uitwerking van het netwerk. De ondertekening vindt in de Reinwardt Academie plaats.

ARIASnl ondertekenen

Nationale Wetenschapsagenda (NWA)

De ondertekening vindt plaats voorafgaand aan de routeworkshop Kunst in het kader van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA), die eveneens bij de Reinwardt Academie plaatsvindt. Er worden circa 100 deelnemers verwacht, afkomstig uit het hoger onderwijs, het culturele veld en het bedrijfsleven. Het doel van de routeworkshop Kunst is om te komen tot onderzoekssamenwerkingen waarin kunst, creativiteit, onderwijs, techniek en innovatie met elkaar worden verbonden, waarbij er speciale aandacht is voor de maatschappelijke impact van deze onderzoekssamenwerkingen.

* Routeworkshop Kunst

Gepubliceerd door Faculteit der Geesteswetenschappen