Gewonde na ongeluk op Statendijk


Gewonde na ongeluk op Statendijk

Laatste update:
16-04-2016 | 10:28

Schoondijke - Bij een ongeval op de Statendijk is zaterdagmorgen vroeg een man gewond geraakt.

Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 1.00 uur. Een personenauto met twee inzittenden raakte van de weg en reed de dijk af. De auto kwam onderaan de dijk in een diepe sloot tot stilstand. Politie, brandweer en ambulancedienst rukten uit om hulp te verlenen.

Passagier

De ambulancedienst en brandweer verleenden hulp aan de passagier, een 23-jarige inwoner uit Hoofdplaat. Hij werd door een ambulance naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht.

Ademanalyse

De bestuurder, een 34-jarige man uit de gemeente Sluis, werd door het ambulancepersoneel onderzocht. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Uit een ademtest bleek dat hij vermoedelijk teveel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiebureau in
Terneuzen gebracht. Daar legde de bestuurder een uitgebreide ademanalyse af. Het eindresultaat was 530 ug/l. De man is ingesloten en wordt zaterdag verhoord.

Politieonderzoek

De politie stelde een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Zo werd een getuige gehoord en heeft de afdeling verkeersongevallen afhandeling een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. De auto is voor verder onderzoek in beslag genomen. Een bergingsbedrijf heeft deze uit de sloot
getakeld.