Politie onderzoekt poging woninginbraak


Politie onderzoekt poging woninginbraak

Laatste update:
16-04-2016 | 11:38

Bergen op Zoom - Vrijdagavond zijn op het Nonnetje een man en een vrouw aangehouden voor een poging inbraak in een woning aan de Strandkrab.

De politiemeldkamer werd rond 22.35 uur gebeld dat twee jongemannen probeerden in te breken in een woning aan de Strandkrab. Agenten gingen naar de woning. De bewoonster vertelde dat ze foto`s van een mogelijke dader en een verdachte auto had gemaakt.

Aanhouding

Tijdens het onderzoek spraken agenten aan het Nonnetje met een man en vrouw. De man was vrijwel zeker degene, die door de bewoonster was gezien en op de foto was gezet. Het tweetal werd aangehouden. Het ging om een 25-jarige man uit Bergen op Zoom en een 22-jarige inwoonster uit Tilburg. Het
duo werd voor verder onderzoek naar het politiebureau in Bergen op Zoom gebracht.

Aangifte

De bewoonster van de Strandkrab deed aangifte van de poging inbraak. Een slot van een deur bleek opengebroken. Er was niemand in de woning geweest.

In vrijheid

Tijdens het politieonderzoek bleken er te weinig aanwijzingen dat de Tilburgse bij de woninginbraak betrokken was. Ze mocht het politiebureau verlaten.

Betrokkenheid

De inwoner uit Bergen op Zoom werd voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht. Zijn mogelijke betrokkenheid wordt zaterdag verder onderzocht. Onder andere wordt de man verhoord. Ook wordt een sporenonderzoek aan de woning gedaan.