Duo aangehouden na vernielingen bij cafe


Duo aangehouden na vernielingen bij cafe

Laatste update:
16-04-2016 | 14:35

Axel - Zaterdagmorgen vroeg zijn op de Kerkdreef twee jongemannen aangehouden voor vernielingen bij een cafe aan de Zeestraat.

De politiemeldkamer kreeg vrijdagavond rond 23.35 uur een melding dat een groep jongeren vernielingen pleegde in de buurt van het cafe. Ze hadden plantenbakken vernield en een fiets tegen de gevel gegooid. Agenten zagen twee grote plantenbakken midden op de weg liggen. Ook lag er een fiets op
de grond naast het horecabedrijf.

Aangiften

De agenten namen twee aangiften op. Ook legde een getuige een verklaring af. Uit het onderzoek bleek dat de vernielingen door twee leden van de groep waren gepleegd. De politie ging hierna in het centrum van Axel op zoek naar de daders.

Zoektocht

Rond 1.00 uur kreeg de politie een melding dat de jongemannen waren gesignaleerd in de buurt van de Bastionstraat en Stationsstraat. Agenten, die op dat moment in de Passage waren, zagen twee jongemannen lopen. Toen zij de agenten zagen, renden ze richting de Kerkdreef weg. Agenten troffen
even later in de bossen van de tuin van de kerk twee jongeren aan.

Torentijd

Ze werden aangehouden. Het ging om een 19-jarige inwoner uit Axel en een 19-jarige inwoner uit het Belgische Geraardsbergen. Het duo werd voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar ze werden ingesloten. Het tweetal is zaterdagmiddag verhoord.