Vaardigheidstoetsen Hoofdklasse in Uden op 16 april

Op zaterdag 16 april organiseert brandweerpost Uden de provinciale vaardigheidstoetsen-hoofdklasse. Zeven ploegen van brandweerkorpsen uit Brabant-Noord en Limburg-Noord gaan met elkaar de strijd aan. Waar bij de andere klassen van de vaardigheidstoetsen vooral gelet wordt op de vaardigheden van de deelnemende ploeg wordt in de Hoofdklasse extra gekeken naar de samenwerking tussen de verschillende brandweereenheden en andere hulpverleningsdiensten.

Het scenario in de Hoofdklasse staat altijd garant voor diverse verrassingen en stelt de deelnemende korpsen zwaar op de proef. Alle vaardigheden, kennis en kunde die de ploeg bezit worden aangesproken en beoordeeld. De post Uden heeft samen met politie, ambulancedienst en enkele lotusslachtoffers een dergelijk scenario in elkaar gezet waar de ploegen hun tanden op kunnen stukbijten. Aan de juryleden van het AWBC de uitdaging om de korpsen en individuele deelnemers te beoordelen. Net als bij een echt incident weten de deelnemende ploegen niet wat hen te wachten staat. Het scenario blijft daarom voor iedereen een verrassing.

IMG_2908_1920Graag nodigen wij u uit om op 16 april te komen kijken. De eerste vaardigheidstoets start om 08:00 uur. Bezoekers zijn van harte welkom op de Gemeentewerf, Hockeyweg 3 in Uden. Hier krijgt u te horen waar de vaardigheidstoets exact plaatsvind en hoe u er kunt komen om te kijken of een ploeg aan te moedigen. Vaardigheidstoetsen zijn een mooie kans om de verschillende kanten van het brandweervak te zien maar ook om te zien op hoeveel verschillende manier een incident aangepakt kan worden.

De deelnemende ploegen en het tijdstip waarop deze de toets afleggen zijn:

* Brabant-Noord, Schaijk 2, 07:30 uur.

* Brabant-Noord, Cuijk, 09:00 uur.

* Brabant-Noord, 's-Hertogenbosch, 10:15 uur.

* Limburg-Noord, Beesel-Reuver 2, 11:30 uur.

Pauze

* Limburg-Noord, Nederweert, 13:30 uur.

* Brabant-Noord, Geffen 2, 14:45 uur.

* Brabant-Noord, Zeeland, 16:00 uur.