HBO talent aan het werk

donderdag 14 april 2016 - Match Day is een evenement dat regionale hoogopgeleide talenten in contact brengt met aantrekkelijke werkgevers in en om Emmen. Vorig jaar werd op 25 november de eerste editie van Match Day georganiseerd in de Jens Vesting van FC Emmen. 114 pas afgestudeerde talenten hebben kennisgemaakt met werkgevers in en om Emmen. 25 talenten hebben ook daadwerkelijk een sollicitatiegesprek gevoerd. Nu, een aantal maanden later wordt duidelijk dat Match Day ook daadwerkelijk regionaal talent aan een baan heeft geholpen.

Het resultaat

De initiatiefnemers zijn zeer verheugd te kunnen melden dat de eerste twee deelnemers een contract bij een werkgever hebben getekend. Zowel Bram Gebbeken als Srdjan Mircetic zijn inmiddels aan het werk voor het Emmense ICT bedrijf Aareon. Bram Gebbeken als supportspecialist team CRM & Markt. Srdjan Mircetic als supportspecialist Handel & Logistiek. Andere werkgevers zoals Domesta en Rabobank geven aan goede kandidaten gesproken te hebben die worden benaderd zodra ze een geschikte vacature voor hen hebben.

Tweede editie

Mede door deze bemoedigende resultaten hebben de initiatiefnemers besloten dat er een tweede editie komt. Deze wordt op 11 mei van dit jaar georganiseerd. Wederom in de Jens Vesting. Nieuw is dat er ook bemiddeld wordt in afstudeerstages. Een afstudeerstage is namelijk een mooie manier voor de student en het bedrijf om elkaar te leren kennen. Bij wederzijdse tevredenheid is er kans op een baan. Hierdoor blijft regionaal talent behouden voor de regio en het regionale bedrijfsleven.

Kosteloos aanmelden

Zit je in het laatste jaar van een HBO of WO opleiding of ben je minder dan 1 jaar afgestudeerd en zoek je een afstudeerplek of startersbaan, meld je dan aan via www.emmenmaakhetmee.nl/matchDay. Ook bedrijven in en om Emmen met vacatures voor hoogopgeleide starters op de arbeidsmarkt, kunnen zich kosteloos aanmelden via deze website.

Organisatie door studenten

Match Day is een initiatief van Stenden hogeschool, stichting marketing regio Emmen, FC Emmen, VPB Parkmanagement en Expertisecentrum Plato. De organisatie ligt in handen van studenten van Stenden Hogeschool. Deze tweede editie wordt georganiseerd door Hannah Reimers, Ferdie Ottens en Bram Nijhof.