Spoorloos: "Mijn moeder koos voor mij"


In de uitzending van 2 mei (21.25 uur op NPO 1) het verhaal van Mabel (41). Zij zou nooit zijn geboren als haar moeder Wil in de zomer van 1973 niet samen met een vriendin in een rode Deux Chevaux naar Frankrijk was gereden. Wil ging daar op zoek naar avontuur, maar vond er de toekomstige
vader van haar kind. Er ontstond een korte romance tussen Wil en de knappe student Jacques. Terug in Nederland ontdekte Wil dat ze zwanger was. De reactie van Jacques op dit nieuws was nogal teleurstellend: hij stuurde geld naar Wil en stelde haar voor om abortus te laten plegen.

"Mijn moeder heeft altijd gezegd dat ze in die tijd het beste besluit van haar leven heeft genomen. Ze koos voor mij, en dat is ze daarna altijd blijven doen", vertelt Mabel niet zonder trots.
Jacques liet nooit meer iets van zich horen. Mabel groeide op bij een alleenstaande moeder die het beste voor had met haar kind. Toen ze vijf jaar was vijf, ontmoette haar moeder tijdens een vakantie een charmante man uit Nederland. Dat hij trouwde met Wil en Mabel erkende als zijn dochter,
ziet Mabel nog altijd als het mooiste cadeau dat hij haar kon geven.

Jarenlang was Mabel niet nieuwsgierig naar haar biologische vader, maar dat veranderde nadat ze zelf kinderen kreeg. Ze wil Jacques graag leren kennen, maar ze realiseert zich dat ze het risico loopt dat hij haar de deur wijst.

Spoorloos, 2 mei om 21.25 uur op NPO 1.

Website

* spoorloos.kro.nl/

Programma

* Spoorloos

Meer informatie

* Michel Boll

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880

Foto's bij dit persbericht

meer fotos van Spoorloos