Maandag eerste spitsen zonder Velsertunnel


17 april 2016, 20:53

Maandag moeten automobilisten het voor het eerst tijdens spitsen zonder Velsertunnel stellen. De tunnel is sinds vrijdagavond dicht en blijft dat ook de komende negen maanden.

De VID verwacht maandag tijdens de ochtend- en avondspits extra files in het IJmond-gebied. Al het doorgaand verkeer noord <> zuid dat het Noordzeekanaal wil oversteken moet gebruik maken van de Wijkertunnel (A9). Rijkswaterstaat heeft de situatie ter plaatse flink aangepast. Er zijn diverse
keerlussen aangelegd. Vooral in de beginperiode moeten automobilisten hieraan wennen. Dit levert onvoorspelbaar rijgedrag en extra files op.

Doorrijhoogte

De Velsertunnel is bijna 60 jaar oud en toe aan groot onderhoud. Rijkswaterstaat laat onder meer de doorrijhoogte van de tunnel vergroten, zodat de tunnel minder vaak op slot hoeft door te hoge vrachtwagens. De VID is hier uiteraard blij mee, omdat het aantal files hiermee afneemt.

We houden je maandag op de hoogte van alle verkeersgevolgen in het IJmondgebied. ALLES weten over de afsluiting? Onderstaande video geeft antwoorden.

IFrame

Foto: (c) VID