Anatomisch museum LUMC open voor publiek

Anatomisch museum LUMC open voor publiek

4 april 2016 | PERSBERICHT

Het Anatomisch Museum is op zondag 17 april open voor publiek. De opening in het kader van de nationale museumweek is bijzonder; het museum heeft vooral een onderwijsrol en is maar twee keer per jaar geopend voor geinteresseerden. U kunt het museum bezoeken van 12.00 tot 16.00 uur.

Iedereen is van harte welkom de bijzondere collectie van het museum te bezichtigen. Er zijn vijf vitrines ingericht rond het thema `Gezond en ziek'. Voor elke levensfase is er een vitrine met daarin preparaten met gezonde en lichamelijke afwijkingen. Op de touchscreens bij de vitrines krijgt u meer informatie over de preparaten en eventueel detailfoto's van de afwijkingen.

Bezoekers hoeven geen aparte toegangskaarten te reserveren. Gezien de beperkte omvang van het museum kan bij grote drukte wel een wachttijd ontstaan. De aard van de collectie (anatomische preparaten) maakt het museum minder geschikt voor kleine kinderen.

Het Anatomisch Museum is alleen geopend op de eerste zondag van de nationale museumweek. Het museum is gevestigd in het onderwijsgebouw van het LUMC, Hippocratespad 21 in Leiden. Zie ook de museum-website voor een routebeschrijving.