Afrika-Engakoor brengt zon in Oranjerie Museum Klok & Peel

Afrika-Engakoor brengt zon in Oranjerie Museum Klok & Peel

Publicatiedatum: 08-04-2016

ASTEN - Voor wie de zomer niet snel genoeg kan komen heeft Museum Klok en Peel in Asten een tropische verrassing in petto. Op zondag 17 april weerklinken daar tussen 14.00 en 16.00 uur in de Oranjerie de zonnige liederen van het Afrika-Engakoor uit Nistelrode.

Een bijzonder vocaal gezelschap. Het koor onder leiding van Mayke Hendriks bestaat uit Nederlanders, maar de zangers en zangeressen nemen je in hun kleurige katoengewaden en met hun op djembe en accordeon begeleide liederen moeiteloos mee naar hartje Afrika. Het Afrika-Engakoor werd kort voor de milleniumwisseling in Nistelrode opgericht door familieleden van de lokale missionaris Toon van Kessel, werkzaam in Zambia. Bij diens 25-jarig priesterjubileum leek het de familie leuk om de missionaris met een gelegenheidskoor te trakteren op een feestelijke mis met zijn eigen Zambiaanse liederen. Dat sloeg zo goed aan bij publiek en zangers, dat het gelegenheidskoor besloot om door te gaan.

Sindsdien treedt het Afrika-Engakoor circa 18 keer per jaar op. Aldus heeft het al meer dan 400 concerten verzorgd in het hele land. Het koor telt nu zo'n 70 leden in de leeftijd van 20 tot 88 jaar. Gemiddeld nemen zo'n 45 leden aan de gewone concerten deel. In de loop der jaren werd het repertoire uitgebreid met liederen uit ook andere Afrikaanse landen.

Bij de doorgaans vrolijke optredens wordt via een collecte en via verkoop van de eigen cd Sangu Mawe (Vertel dit maar) ook geld ingezameld. Via rechtstreekse lijnen gaat dat naar `Dichtbij-projecten' in de Derde Wereld.

Voor het bijwonen van dit lenteconcert in de Oranjerie gelden de normale entreeprijzen van het museum. Speciale aanbieding is een gezins- of seniorenpas voor 25 euro. Hiermee kunnen ouders of grootouders samen met hun (klein)kinderen tot en met 15 jaar het museum tot eind 2016 onbeperkt bezoeken.