Symposium: De toekomst van de stad

Een symposium in EYE Filmmuseum in samenwerking met Imagine Film Festival en Architecture Film Festival Rotterdam 17 apr 2016 12.00 - 14.15

Op de tekentafels van architecten doemt de skyline op van een fascinerende toekomst: onmogelijke hangbruggen, roterende wolkenkrabbers, overdekte parken en opblaasbare gebouwen. Filmmakers dromen al decennialang mee: van Fritz Lang ('Metropolis') tot Christopher Nolan ('Inception'), ook zij zijn visionaire stedenbouwers! Maar wat is de waarde van deze toekomstvisies? Wat zeggen ze werkelijk over de toekomst van steden?

In samenwerking met het Architecture Film Festival Rotterdam en Academisch-cultureel podium SPUI25 organiseert Imagine een symposium onder de titel De toekomst van de stad. Daarin buigen architecten, kunstenaars en filmmakers zich over scenario's voor de toekomst van stedelijke ruimtes en koppelen die aan de toekomstvisies uit de fantastische film. Met architect Winy Maas, filmmaker Eric Piccoli, beeldend kunstenaar Liam Young, hoogleraar Mediastudies Patricia Pisters, docent populaire cultuur Dan Hassler Forest en het Failed Architecture platform.

Voertaal: Engels

Imagine Film Festival Banner

Locatie

LET OP: dit programma vindt plaats in EYE Filmmuseum (EYE2). Adres: IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam

Afhalen kaarten

Kaarten zijn op de dag zelf gratis af te halen bij de kassa in EYE. Het is ook mogelijk om een plek te reserveren via onderstaande knop. Gereserveerde plekken blijven tot een uur voor aanvang van het symposium geldig, hierna vervalt de reservering.

RESERVEREN

* www.spui25.nl

Gepubliceerd door Spui25