Helft 50PLUS-kiezers voor EU-overleg over Oekraine

Vijftig procent van de 50PLUS-kiezers vindt het goed dat de regering eerst in Europa overlegt over het per referendum afgewezen samenwerkingsverdrag met Oekraine en na 23 juni beslist en niet ratificeert als er geen aanvaardbare oplossing voor de regering en een meerderheid van de Kamer komt.

Dit blijkt uit onderzoek van Peil.nl. Van alle kmiezers stemt 43 procent met het bovenstaande in. Maar weinig Nederlanders denken dat de regering uiteindelijk niet gaat ratificeren (7%). Wel denkt de meerderheid dat er sprake zal zijn van het ratificeren van een gewijzigd verdrag.

Van de 50PLUS-kiezers verwacht 52 procent gewijzigd ratificeren (landelijk 57%), 31 procent ongewijzigd ratificren ((28%) en 2 procent niet ratificeren (7%), zo heeft het onderzoeksbureau van Maurice de Hond vastgesteld.

Peil.nl heeft ook de stempotentie van de politieke partijen onderzocht. Volgens deze peiling zou 50PLUS bij nieuwe Tweede Kamerverkiezingen maximaal 9 procent van de stemmen kunnen krijgen. Dat is 13 tot 14 Kamerzetels.