Crematorion op Zorgvlied onder grote belangstelling geopend


Gepubliceerd op: 18 april 2016
Donderdagavond 14 april heeft wethouder Peter Bot het crematorion op Zorgvlied officieel geopend. Het crematorion is de eerste in Nederland en het bijzondere is dat de tipi-achtige ruimte alleen een oven herbergt en een half open voorportaal.
Bij het crematorion is de behoefte van nabestaanden om de overledene tot het laatste moment te begeleiden, als uitgangspunt voor het ontwerp van Group A architecten genomen. Nabestaanden willen de sfeervolle ambiance die bij begraven hoort ook bij cremeren. Door de naar boven gerichte
vormgeving wordt het gevoel van een opgaande reis versterkt. Bovendien zorgt het gekozen materiaal voor een verrassend zachte uitstraling.

Wethouder Bot: "Met dit prachtige crematorion heeft Zorgvlied eens te meer bewezen dat ze voortrekker wil zijn bij nieuwe ontwikkelingen zonder daarbij het authentieke en monumentale karakter van Zorgvlied te niet te doen. Zorgvlied vindt het belangrijk dat iedereen zich hier prettig voelt.
Vandaar ons motto: Thuis. Op Zorgvlied."

De belangstelling voor cremeren neemt, vooral in de regio Amsterdam, explosief toe. Dat blijkt ook wel uit het feit dat het crematorion de afgelopen maand al tientallen crematies heeft gehad.
De afscheidsbijeenkomst kan worden gehouden in de monumentale aula van Zorgvlied, maar ook elders, bijvoorbeeld in de eigen huiskamer. De nabestaanden brengen daarna de overledene, lopend door de prachtige groene omgeving, naar het crematorion. Bij het crematorion kunnen de nabestaanden ervoor
kiezen om de kist na een laatste groet in de voorhof achter te laten of om de kist zelf in de oven te brengen.

Iedereen die nieuwsgierig is geworden wordt van harte uitgenodigd om de Open Dagen van Zorgvlied te bezoeken op de zondagen 29 mei en 5 juni. Afgelopen zondag 17 april is de open dag door ruim 400 bezoekers bezocht. U kunt dan een kijkje achter de schermen nemen tussen 12.30 en 17.00 uur.
Adres Amsteldijk 273 te Amsterdam.

Voor een algemene impressie zie dit filmpje op Youtube.
Opening Crematorion

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl