Kinderboekendebuut van bestsellerauteur Myrthe v/d Meer


()

Myrthe van der Meer, bekend van haar bejubelde en bekroonde psychiatrische romans PAAZ en UP, debuteert dit voorjaar met haar eerste kinderboek. Pien en de spoken is een ontroerend (voorlees)boek over het stoerste meisje ter wereld en haar depressieve moeder.

De optimistische Pien doet denken aan een hedendaagse Madelief en het herkenbare thema vormt een handige tool om depressie bespreekbaar te maken met kinderen.

Myrthe van der Meer schreef niet alleen het verhaal, maar maakte ook de illustraties zelf. Hiermee combineert ze haar twee passies met als resultaat een voorleesboek waarin het enthousiasme van de pagina's spat.

Over Pien en de spoken

Pien is superstoer, net als haar moeder. Samen met mama en Pony gaat ze vaak op avontuur. Op een dag kunnen Pien en Pony mama niet vinden, dus gaan ze haar zoeken. Pien en de spoken

Als mama in de put zit, dan halen ze haar er weer uit. En spoken in het hoofd? Daar weten Pien en Pony wel wat op! Maar welke oplossing ze nu ook verzinnen, mama komt niet uit bed. Wat is er toch met haar aan de hand?

Over Myrthe van der Meer

Myrthe van der Meer schreef de autobiografische bestsellers PAAZ en UP, over haar eigen worsteling met depressie en haar ervaringen in een psychiatrische kliniek. Van deze twee boeken gingen al bijna 150.000 exemplaren over de toonbank. PAAZ won diverse prijzen en wordt verfilmd. Myrthe won
onder andere de Psyche Mediaprijs en de Viva 400 Award voor de manier waarop ze psychiatrische problemen beschreef en liet zich hierover interviewen door Theo Maassen in 24 Uur Met.