Ontruiming scholengemeenschap na brand op dak


* Homepage VRH
* Besloten delen
* Persbericht

Ontruiming scholengemeenschap na brand op dak

18 april 2016 - Zoetermeer

Vanmorgen is rond half tien, tijdens dakbedekkingswerkzaamheden, brand ontstaan op het dak van een de gebouwen van een scholengemeenschap aan het Van Doornenplantsoen. Drie personen zijn ter plaatse door ambulancepersoneel nagezien.

Na het ontstaan van de brand hebben twee medewerkers van de school en een van de dakdekkers een eerste bluspoging ondernomen.

De brandweer was snel ter plaatse en heeft de brandbestrijding vervolgens overgenomen. Om de brand te kunnen blussen en verdere uitbreiding via de spau te voorkomen heeft de brandweer twee gaten in de buitengevel gemaakt en een aantal gevelplaten verwijderd.

Rond half elf was de situatie onder controle en werd het grootste deel van de school weer vrijgegeven. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met de (na-)controle van het dak en de gevel.

Het gebouw waar de brand heeft gewoed zal, vooral door de brandlucht, vooralsnog gesloten blijven.

De scholengemeenschap werd tijdens de brand snel door de bedrijfshulpverleners in samenwerking met de politie ontruimd. De leerlingen werden buiten op het parkeerterrein opgevangen.

De medewerkers van de school en de dakdekker zijn ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Zij hoefden niet voor verdere behandeling naar het ziekenhuis.



Salvage
Om de gedupeerden verder te helpen is de Stichting Salvage gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken. Meer informatie over Stichting Salvage is te vinden op de website www.stichtingsalvage.nl.


Meldtijd
09:35
Ingezet personeel
18
Ingezette voertuigen
6

Nadere informatie over dit bericht
Naam woordvoerder
Berry Wasmus
E-mailadres
pers@vrh.nl
Telefoon
06-55301656

Zeven dagen per week, 24 uur per dag, staat de VRH paraat voor de veiligheid van de burgers.
Brandweer Haaglanden, de MKA (Meldkamer Ambulancezorg) en GHOR werken multidisciplinair samen met de negen gemeenten uit de regio: niet alleen om samen op te kunnen treden als het nodig is, maar ook om samen de voorbereidingen te treffen om rampen of grote incidenten te voorkomen en te
bestrijden.
VRH

Ik wil

* Deze pagina printen
* RSS[IMG]