NVTG organiseert het IFHE Wereld Congres 2016

De NVTG (Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidszorg), lid van het Platform Duurzame Huisvesting, organiseert op 18 en 19 april 2016 haar 69e congres, een heel bijzonder congres omdat we deze samen met het 24e Wereld Congres van de IFHE (International Federation of Hospital Engineering) mogen organiseren.

De IFHE is de wereldkoepel organisatie met meer dan 75 landen wereldwijd waar de NVTG ook onderdeel vanuit maakt. Voor de NVTG een buitengewone gelegenheid dit grootse evenement naar Nederland te mogen halen. Het congres zal plaatsvinden in het World Forum te Den Haag, het grootste congrestheater van Nederland.

De congrescommissie werkt op dit moment hard aan de laatste details van het programma voor de ruim 800 bezoekers die we verwachten te ontmoeten tijdens dit unieke congres.

Onderdeel van dit programma zijn onder andere een lezing over de "Green Deal" van de minister voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Edith Schippers, de speciale uitreiking van de allereerste internationale Bouw-Award voor innovatieve bouwprojecten in de zorg en natuurlijk een spectaculaire feestavond. Ook zullen de bezoekers kennis kunnen maken met de nieuwste uitvindingen en producten in de zorg op de uitgebreide bedrijven expositie waar meer dan 110 bedrijven op aanwezig zullen zijn.

Eerder dit jaar heeft de congrescommissie een oproep gedaan voor wetenschappelijke papers met betrekking tot het thema van het congres: "Sharing Knowledge for Better Healthcare Worldwide". Uit de meer dan vijftig ingezonden papers heeft de (special hiervoor opgezette) International Scientific Committee van de IFHE twintig sprekers geselecteerd. Deze sprekers zullen hun innovatieve en hoogwaardige papers presenteren tijdens het congres.

Zoals eerder gesteld zal ook de eerste internationale Bouw-Award uitgereikt worden. Sinds 1997 is deze prestigieuze prijs al vijf keer uitgereikt door de NVTG in Nederland.

De ruim veertig inzendingen van dit jaar zijn allen zeer moderne, innovatieve en kwalitatief hoogstaande bouwprojecten in de zorgsector, Cure en Care. De speciaal voor de Bouw-Award samengestelde internationale jury heeft inmiddels een eerste selectie gemaakt en de genomineerden bekend gemaakt. We zijn heel benieuwd wie de winnaars zullen worden.

Naast het interessante programma met lezingen op maandag 18 en dinsdag 19 april heeft de congrescommissie ook een technical en cultural visit georganiseerd op respectievelijk woensdag 20 en donderdag 21 april. De technical visit geeft bezoekers de gelegenheid om een rondleiding door twee van de modernste en innovatiefste ziekenhuizen van Nederland of een rondleiding langs drie splinternieuwe zorginstellingen in het noorden van Nederland te volgen.

Bezoekers zullen hierbij op de hoogte worden gebracht van alle nieuwste ontwikkelingen en technieken op het gebied van de technologie in de zorg.

De cultural visit geeft Nederlandse bezoekers de kans om samen met de internationale bezoekers het echte Hollandse gevoel te ervaren.

Natuurlijk is er tijdens het congres ook voldoende ruimte om te netwerken, kennis te delen met uw collega's en elkaar op een informele wijze te leren kennen.Het congres zal plaatsvinden in het World Forum in Den Haag.

De inschrijving voor het congres kunt u samen met alle extra informatie over het congres vinden op: www.ifhe2016.nl.

Kiest u voor een dagkaart, al dan niet in combinatie met gratis busvervoer? Zie onze speciale website: www.nvtg.nl/congresactie.

Mocht u naar aanleiding hiervan vragen hebben, neem dan gerust contact op met de NVTG via: backoffice@nvtg.nl of 0183-646 332.

Wij verwelkomen u graag op 18 en 19 april op het NVTG-IFHE Wereldcongres 2016.