-22 april nachtafsluitingen IJsselbrug Doesburg | Rijkswaterstaat

18-22 april nachtafsluitingen IJsselbrug Doesburg

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 11 april 2016- Laatste update: 11 april 2016 16:59 uur

Vanaf volgende week is de IJsselbrug vier nachten afgesloten. Dit is nodig om een tent om het bovenste gedeelte van de brug op te bouwen, om schilderwerkzaamheden te kunnen uitvoeren.

In de volgende nachten is de brug van 20.00 uur tot 06:00 uur afgesloten:

* van maandag 18 april tot dinsdag 19 april;

* van dinsdag 19 april tot woensdag 20 april;

* van woensdag 20 april tot donderdag 21 april;

* van donderdag 21 april tot vrijdag 22 april.

Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Eventuele wijzigingen worden bekend gemaakt via de lokale media, de website, de gratis app en met borden langs de weg.

Hinder nachtafsluitingen

Auto- motor- vracht- en landbouwverkeer kan tijdens deze afsluiting geen gebruik maken van de brug. Zij kunnen omrijden via Zutphen of Westervoort. Landbouwverkeer kan ook omrijden via Zutphen of Westervoort, maar volgt een iets andere route in verband met te grote snelheidsverschillen. De omleidingsroutes staan met gele borden aangegeven. Hulpdiensten, Openbaar Vervoer, ontheffing houders, (brom)fietsers, voetgangers en brommobielen kunnen wel gebruik blijven via het verbrede fietspad aan de noordzijde (aan de kant van Zutphen).

Werken aan de weg kan niet zonder overlast of hinder voor de weggebruikers. We doen er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken. Automobilisten worden dringend verzocht zich te houden aan de officiele omleidingsroutes. Dit bevordert de veiligheid en voorkomt overlast voor de directe omgeving door sluipverkeer. Volg ook aanwijzingen op van verkeersregelaars indien deze worden ingezet.

Weekendafsluitingen juli en augustus

In de periode juli en augustus zijn nog twee weekendafsluitingen gepland. Deze zijn nodig voor het aanbrengen van de slijtlaag op het betondek en om de tent weer af te breken. De precieze data worden tijdig bekend gemaakt.

Actuele informatie

Actuele informatie over de werkzaamheden staan in de gratis app `IJsselbrug Doesburg'. Deze kunt u downloaden via de App Store of Play Store. Voor vragen over de omleidingsroute kunt u contact opnemen met de provincie Gelderland via telefoonnummer 026 359 99 99 of via e-mail. Kijk voor algemene informatie over het project op de projectpagina IJssel: verkeersbrug Doesburg.