BNN lanceert grootste internationale jongerenonderzoek in nederland ooit: #maarwatvindjij?

HOE DENKT JONG NEDERLAND OVER SEKS, POLITIEK, ECONOMIE, FAMILIE EN DRUGS

Is er te veel seks? Word je in het onderwijs goed klaargestoomd voor het werkleven? Wat betekent voor jou `volwassen zijn'? En met welk gevoel kijk je naar de toekomst? Generation What, in Nederland omgetuned naar #maarwatvindjij, is een door de European Broadcasting Union geinitieerd, internationaal jongerenonderzoek dat inzicht gaat geven in hoe Europese jongeren anno 2016 in het leven staan. In twaalf landen onderzoeken publieke omroepen hun jonge inwoners.

Vandaag lanceert BNN de online vragenlijst met 149 vragen. De resultaten van alle landen tezamen vormen een compleet overzicht van ambities, verwachtingen en angsten over actuele onderwerpen van de huidige Europese generatie 15-34-jarigen. De informatie zal voor bestaande programma's nieuwe thema's en invalshoeken opleveren. En nieuwe programma's kunnen en zullen hiermee worden ontwikkeld.

De vragenlijst is vanaf vandaag in te vullen op: www.maarwatvindjij.nl.

Algemeen directeur BNNVARA, Gerard Timmer: Eerder heeft jong Nederland BNN aangemerkt als het meest unieke mediamerk na YouTube. BNN is daarmee bij uitstek de omroep om jong Nederland te bevragen op de voor hen belangrijke thema's van vandaag en morgen.

Metro, NPO 3FM, 101BARZ en FUNX gaan het komende jaar op diverse momenten aandacht aan het onderzoek besteden. Ook op NPO3 wordt over het onderzoek gecommuniceerd. 3FM-dj Frank van der Lende trapt vandaag af door t/m donderdag a.s. elke dag een stelling uit het onderzoek met zijn luisteraars in 'Frank <3' te bespreken.

Het initiatief van Generation What ligt bij France Television, Upian en Yami 2, in samenwerking met de European Broadcasting Union en twaalf andere Europese omroepen. Het is een vervolg van Generation Quoi, een grootschalig onderzoek dat is uitgevoerd in 2013 in Frankrijk om een portret te schetsen van de huidige generatie Franse jongeren. Voor deze editie hebben tien andere landen zich bij het project aangesloten om er een Europees evenement van te maken. Deelnemende landen zijn: Duitsland, Oostenrijk, Belgie, Spanje, Italie, Ierland, Luxemburg, Nederland, Wales (UK), Portugal, Griekenland en Tsjechie.