'Enthousiasme en betrokkenheid van studenten is de basis voor een goede discussie'

Docent van het jaar Hans de Ruiter en scriptiebegeleider van het jaar Anton Schoonhoven over hun ervaringen

De benoeming 'docent van het jaar' voor de Executive Master of Finance & Control (EMFC/RC)-opleiding gaat naar Hans de Ruiter en 'scriptiebegeleider van het jaar' is Anton Schoonhoven geworden. Waarom zijn de studenten zo enthousiast over Hans en Anton? Wat is volgens hen de toegevoegde waarde in hun werk als docent/scriptiebegeleider?

Beste docent van het jaar

Professor Hans de Ruiter krijgt een hoog evaluatiecijfer. Hij krijgt van zijn studenten de opmerkingen: `Mooie vorm van nuchter college geven' en `ga zo door!'. De grote toegevoegde waarde voor de colleges volgens Hans de Ruiter, is de inbreng van eigen ervaringen door studenten.

"Het afgelopen studiejaar was een bijzonder leuk jaar. Ik heb twee groepen studenten gehad voor het vak Treasury Management en die groepen waren overwegend enthousiast en betrokken. Dat biedt een goede basis voor discussie en draagt positief bij aan de effectiviteit van en het plezier in de colleges. Vooral de inbreng van eigen ervaringen door studenten was van grote toegevoegde waarde voor de colleges, niet in de laatste plaats voor mijzelf."

Beste scriptiebegeleider van het jaar

Anton Schoonhoven wordt geprezen om zijn snelheid in reageren en het feit dat hij openstaat voor een goede discussie. Anton zegt blij verrast te zijn met de benoeming tot `scriptiebegeleider van het jaar'.

Anton vertelt: `Dit is niet de reden waarom ik begonnen met de scriptiebegeleiding maar is uiteraard wel een mooie blijk van waardering door studenten. Je probeert toch je eigen wijze invulling te geven aan de begeleiding en het is prettig om te ervaren dat dat voor zowel de student als voor mezelf tot resultaat leidt. Ik moet daarbij wel eerlijk toegeven dat de drie studenten die ik het afgelopen jaar heb mogen begeleiden ook zeer enthousiast waren over hun scriptieonderwerp. Hun enthousiasme bevordert ook mijn enthousiasme en dat maakt begeleiden soms echt een feestje.'

Wil je meer weten van de docenten, studenten of over de Executive Master of Finance & Control opleiding? Neem contact op met Iris Bakker, i.bakker@nyenrode.nl voor een persoonlijk gesprek over je studietraject.