Bezoek regiovoorzitters en gedeputeerde in teken van afsluiting regiocontract

Gepubliceerd: 18 april 2016

Bezoek regiovoorzitters en gedeputeerde in teken van afsluiting regiocontract

Ter afsluiting van het Regiocontract 2012-2015 stapten de voorzitters van de Gelderse regio's en gedeputeerde Bea Schouten op 11 april op de fiets in Harderwijk. Zij bekeken drie resultaten die gerelateerd zijn aan het Hanzeverleden van de Noord-Veluwe. Ook kregen ze een presentatie over het innovatieve programma Vitale Vakantieparken. Beide onderwerpen zijn belangrijk in de Omgevingsagenda Noord-Veluwe en als inbreng voor de Gebiedsopgave Veluwe.

Aan de fietstocht gingen presentaties over het regiocontract en het programma Vitale Vakantieparken vooraf. Binnen de regiocontractprogramma's Mens, Omgeving en Economie is er de afgelopen jaren hard gewerkt. Harm-Jan van Schaik (voorzitter RNV) bracht in beeld wat op de Noord-Veluwe tot stand is gebracht.

Vitale Vakantieparken

Het programma Vitale Vakantieparken werd uitgelicht door Henk Lambooij (stuurgroepvoorzitter) en Rob van den Hazel (programmacooerdinator). De kwaliteitsimpuls die dit programma teweegbrengt levert een belangrijke bijdrage aan de bredere doelstellingen van de Gebiedsopgave Veluwe. Daarin participeren ook andere Gelderse regio's.

Zichtbare resultaten

De bijeenkomst vond niet toevallig plaats in een Hanzestad. In de regiocontractperiode werden er op diverse plekken en in verschillende gemeenten `Hanzeprojecten' gerealiseerd en gerestaureerd. De fietstocht leidde langs drie Harderwijkse voorbeelden van wat het regiocontract heeft betekend: de Kloostermuur, de Zeebeer en de Visafslag.

Belangrijke troef

De rijkdom aan (Hanze)historie is belangrijke troef van de Noord-Veluwe. Er is veel te zien en te beleven van de rol die Elburg, Hattem en Harderwijk als Hanzestad hebben gespeeld. Daarom blijft er ook in de Gebiedsopgave Veluwe aandacht voor de Hanzesteden.

Meer informatie

* www.regionoordveluwe.nl/omgevingsagenda

* www.gelderland.nl/gebiedsopgaven opentinnieuwvenster

* www.vitalevakantieparken.nl opentinnieuwvenster