Henk Krol maandagochtend hoofdgast tv-programma

Henk Krol is maandagochtend 18 april hoofdgast in het tv-programma Goedemorgen Nederland. De uitzending met de politiek leider van 50PLUS is van 7.00 tot 9.00 uur op NPO1. Pensioen en koopkrachtverlies vormen het onderwerp.

Onlangs verklaarde Krol dat niemand mensen op straat nog kan uitleggen dat de pensioenvermogens groter zijn dan ooit, maar dat de kans op pensioenindexatie al jaren uit beeld is en dat volgend jaar zelfs pensioenkortingen dreigen die kunnen oplopen tot 10 procent. "Met alleen maar begrip van het kabinet kunnen gepensioneerden geen rekeningen betalen. Voor de pensioenen is het vijf voor twaalf, zei de politiek leider van 50PLUS.

Henk Krol merkte recentelijk ook op dat van koopkrachtverlies onder grote groepen mensen sprake is. "Het kabinet beweert er voor te willen zorgen dat er `geen mensen door het ijs zakken'. Maar dat lukt volstrekt onvoldoende voor groepen ouderen, alleenstaande oudergezinnen en niet-westerse huishoudens. Daar moet een meer gerichte aanpak voor komen. De kans op langdurige armoede is uitgerekend het grootst onder 55 tot 65-jarigen", sprak Kamerlid Krol.