Koning ontvangt secretaris-generaal Verenigde Naties Ban Ki-moon

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Maxima bieden dinsdagavond 19 april de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, de heer Ban Ki-moon, en zijn echtgenote, mevrouw Yoo Soon-taek, een diner aan op Paleis Noordeinde.

Tijdens het diner staat de veelzijdige samenwerking centraal tussen Nederland en de Verenigde Naties. Namens het kabinet zijn minister Koenders van Buitenlandse Zaken, minister Hennis-Plasschaert van Defensie en minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking aanwezig.

Dinsdagmiddag 19 april was er een ontmoeting tussen minister-president Rutte en de secretaris-generaal op het ministerie van Algemene Zaken. De Koning bedankt tijdens het diner de heer Ban Ki-moon voor zijn inzet en leiderschap gedurende de twee termijnen waarin hij secretaris-generaal van de

Verenigde Naties was. Eerder op de dag werd de heer Ban Ki-moon namens de Nederlandse regering door minister Koenders benoemd tot Ridder Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw voor al zijn verdiensten.

Secretaris-generaal Ban-Ki-moon bezoekt Nederland van dinsdag 19 tot en met woensdag 20 april voor onder meer de opening van het nieuwe complex van het Internationaal Strafhof (ICC) door de Koning (RVD-persbericht nummer 74). Woensdagochtend 20 april houdt de secretaris-generaal in

aanwezigheid van de Koning een toespraak bij de plechtige zitting ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) (RVD-persbericht nummer 64).

RVD, nr. 83