Onderwerpen in Bureau GLD van 20 april


Onderwerpen in Bureau GLD van 20 april

Laatste update:
19-04-2016 | 08:00

Wageningen, Nijkerk, Herwijnen, Olst - Deze week in Bureau GLD weer zaken met goede camerabeelden. Bureau GLD wordt elke woensdagavond vanaf 18.20 uur (direct na het nieuws) elk uur uitgezonden op Omroep Gelderland.



Wageningen, bedreiging buschauffeuse
Op Valentijnsdag, zondag 14 februari rond 17.30 uur, wordt een buschauffeuse van Connexion op de Stadsbrink in Wageningen bedreigd door een man. Deze stapt de bus in en begint te eten van zijn meegebrachte patat. De chauffeuse zegt hem dat dit niet toegestaan is en vraagt de man (die overigens
niet had ingecheckt) op rustige toon om de bus te verlaten. Hierop wordt de man boos en scheldt de buschauffeuse uit. Ook begint hij haar te bedreigen.
2016081775

Nijkerk, bankpasfraude na woninginbraak
Op 6 november, kort na middernacht, pint een man met een pinpas die even daarvoor is gestolen bij een woninginbraak in Nijkerk. Het pinnen vindt plaats in Utrecht (vier keer) en in totaal wordt ongeveer EUR 350,- opgenomen. Bij de woninginbraak zijn diverse andere kostbaarheden weggenomen,
zoals een auto, laptop, mobiele telefoon en sieraden. De auto staat sindsdien gesignaleerd maar is nog niet teruggevonden. Het gaat om een grijze Toyota Yaris HY.
2015541046

Herwijnen, dode schapen/lammetjes in de sloot
Op 3 april werden er een aantal lammeren en een volwassen schaap langs de Wadensteinsesteeg in Herwijnen gevonden. Een aantal dagen later werden nog ongeveer 12 lammeren in sloot aangetroffen nabij de kruising Wadensteinsesteeg / Broekgraaf.
2016170134

Nijkerk, wisseltruc met vals geld bij AH
Op 7 februari voeren drie personen drie keer een wisseltruc met een vals 50,- biljet uit bij de AH aan de Frieswijkstraat in Nijkerk. Ze komen bij de kassa om kleine boodschappen te kopen en in eerste instantie rekenen ze af met een briefje van 50,- euro. Dit wordt, volgens protocol, gescand
met de geldscanner. Nadat het akkoord is bevonden wordt het op de kassalade gelegd. Op dit moment geven de verdachten aan dat ze mogelijk toch wel kunnen betalen met kleingeld.
2016055368

Olst, diefstal twee CV-ketels
Op 15 maart rond 14.20 uur loopt een onbekende man het magazijn van installatiebedrijf Spekschate binnen en neemt twee CV ketels twv EUR 1700,- weg. Op beelden van het pand ernaast is te zien dat er een grijze Peugeot Expert voorbij rijdt en na ca. 10 minuten weer terug komt. Dit zou de auto
van de dader kunnen zijn. Opvallend aan de auto zijn de bumpers die in dezelfde kleur zijn meegespoten en de 6 spaaks velgen.
2016138285