Nieuwe gevel voor vernieuwde Stadswinkel op Marienburg 30


19/04/2016
Nijmegen Stadswinkel impressie gevelDe Stadswinkel van de gemeente Nijmegen is vanaf 2 mei gevestigd op Marienburg 30, naast de bibliotheek. Het pand wordt momenteel verbouwd. Een nieuw gevelontwerp zorgt voor een meer uitnodigende entree met roltrappen, trap en lift. Ook wordt de ruimte met
verschillende balies voor inwoners en ondernemers opnieuw ingericht. Vanwege de verhuizing is de huidige Stadswinkel op Marienburg 75 gesloten op 27 april (Koningsdag), 28 april en 29 april.

Bereikbaarheid 28 en 29 april
Op Koningsdag is de hele gemeente gesloten. Op donderdag 28 en vrijdag 29 april is alleen de Stadswinkel gesloten, vanwege de verhuizing naar Marienburg 30. De gemeente Nijmegen is wel gewoon telefonisch bereikbaar via tel. 14024 van 8.30 tot 17.00 uur.

Klanten kunnen op 28 en 29 april terecht bij het Steunpunt Stadswinkel op Meijhorst 70-39 voor spoedaanvragen van paspoort, identiteitskaart en rijbewijs en spoedgevallen (overlijdens- en geboorteaangifte). Dat kan alleen op afspraak, tussen 9.00 en 17.00 uur.

Een adres voor inwoners en ondernemers
Met de verhuizing wil gemeente de dienstverlening verbeteren: een adres voor inwoners en ondernemers. In de nieuwe Stadswinkel kunnen Nijmegenaren terecht voor onder andere:
- een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs
- geboorteaangifte, huwelijken en andere burgerzaken
- gemeentebelastingen
- advies over duurzaam wonen
- leerplichtzaken
- de Gemeentelijke Kredietbank en schuldhulpverlening
- het OndernemersPunt
- de informatiezuil van het Europe Direct Informatie Centrum
- advies van de Sociaal Raadslieden.